4 activități productive și relaxante

Câteodată este necesar să îți prioritizezi timpul și să acorzi atenția cuvenită pasiunilor tale. Dacă ai nevoie de câteva recomandări pentru a-ți petrece timpul într-un mod productiv, dar și relaxant în același timp, uite câteva modalități:

Citește cât mai multe cărți

Cititul este unul dintre cele mai productive hobby-uri pe care le poți avea. De ce? Pentru că lectura îți oferă numeroase beneficii: îți îmbunătățește capacitatea de concentrare și de memorare (studiile au arătat că la fel ca oricare mușchi din corp, creierul are nevoie de antrenament pentru a se menține sănătos), te ajută să elimini stresul și să adormi mai ușor (e nevoie să citești în liniște chiar și câteva minute pe zi pentru a observa efectele pozitive). 

Totodată, cititul îți dezvoltă creativitatea și imaginația, pentru că îți deschide noi lumi în care ești acaparat de fantezia autorului pe care îl citești. Lectura te poate face să fii mai empatic, și asta deoarece în paginile cărților întâlnești personaje și situații cu care poate te-ai confruntat și tu. 

Studiile au arătat că cititul te poate ajuta să trăiești mai mult, pentru că reduce impactul pe care stresul îl poate avea în viața ta. Având în vedere toate aceste beneficii, nu ai cum să mai stai pe gânduri data viitoare când te gândești să cumperi cărți. Mai mult decât atât, există genuri literare pentru fiecare cititor. Așa că, indiferent ce fel de cititor esti, lectura îți va aduce doar câștiguri. 

Vizionează filme în limba lor originală

Știi sentimentul acela plăcut, când după o zi grea, tot ce îți dorești este să te așezi pe canapea și să urmărești filmul sau serialul tău preferat? Cum poți face însă ca vizionarea filmelor să fie și un obicei productiv? Încearcă să te uiți la filme în limba lor originală. Astfel, te  relaxezi, dar îți îmbunătățești și cunoștințele într-o limbă străină. Dacă ideea te descurajează, poți urmări filmele cu subtitrări în limba respectivă. Cu cât te expui mai mult comunicării într-o limbă străină, cu atât vei avea ocazia să fii mai flexibil și să o înțelegi mai bine.

Plimbă-te în aer liber

Plimbările în aer liber sunt grozave atunci când ai nevoie să îți reîncarci bateriile. La fel ca sportul, plimbarea în aer liber contribuie la reducerea stresului. Când te plimbi, ai ocazia să îți clarifici gândurile, să respiri aer curat și să îți pui corpul în mișcare (elimini astfel și din numărul de calorii).

Dacă te plimbi împreună cu un prieten, atunci reduci stresul și mai mult, deoarece poți să îi povestești acestuia despre o problemă pe care o ai sau chiar să îi ceri un sfat. Astfel, faci ca plimbarea să fie relaxantă, dar și productivă.

Poartă conversații cu ceilalți

Comunicarea este esențială în orice relație, personală sau profesională. Cu cât comunicarea este mai eficientă, cu atât reușești să construiești relații bune, pe termen lung, la nivel personal sau organizațional. Acest lucru te ajută să ai o viață echilibrată și contribuie la sentimentul de apartenență la un grup. Indiferent că vorbești cu un prieten drag sau participi la o dezbatere, îți vei dezvolta abilitățile de comunicare și relaționare, ceea ce nu poate fi decât un lucru productiv pentru tine.  

Așadar, încearcă să menții un echilibru în viața ta și să nu uiți să te și relaxezi din când în când. Când utilul și plăcutul se îmbină perfect, te vei dezvolta atât personal, cât și profesional.