4 lucruri de care să ții cont când joci la aparate online

Aparatele de jocuri, cunoscute și ca „păcănele”, au reprezentat un adevărat fenomen în România ultimilor 30 de ani. Popularitatea lor a dus la crearea de săli de jocuri chiar și în cele mai îndepărtate sau mai mici localități. Chiar dacă aparatele din cazinourile fizice sunt încă populare, sloturile online au tot mai mult succes. Cazinourile online au un număr uriaș de titluri, de la producători diferiți. Găsești online clasicele „păcănele”, cu fructe și pietre prețioase, dar și sloturi progresive, cu minijocuri și grafică foarte complexă. Tematica variază de la un joc la altul, astfel că ai la dispoziție sloturi inspirate din natură, filme, istorie, muzică și alte categorii de interes. Dacă vrei să ai o experiență reușită la aparatele online, este recomandat să ții, totuși, cont de patru lucruri. 

1.Producătorul

Există numeroși producători de sloturi, fiecare cu propriile jocuri. Chiar dacă toate „păcănelele” se aseamănă între ele, într-un fel sau altul, unii jucători preferă titlurile unui anumit producător. Motivele variază de la valoarea procentului teoretic de plată la anumite caracteristici grafice sau de gameplay. Jocurile EGT, de exemplu, au un design plăcut și o tematică variată. Titluri realizate de ei, ca 100 Cats sau Burning Hot, sunt favoritele multora. 

2. Procentul teoretic de plată

Procentul teoretic de plată reprezintă valoarea pe care o primesc jucătorii din sumele cheltuite. Procentul teoretic de plată este întotdeauna mai mic de 100%, pentru ca operatorul de jocuri de noroc să poată face profit. Cu cât procentul teoretic de plată este mai mare, cu atât șansele de câștig sunt mai mari. De exemplu, dacă un joc are un procent teoretic de plată de 95%, înseamnă că, pe termen lung, din 100 de lei cheltuiți, 95 vor intra în buzunarele jucătorilor, iar 5 vor merge la cazinoul online.

3. Volatilitatea

Nu doar procentul teoretic de plată determină șansele de câștig, ci și volatilitatea. Acest termen definește frecvența de recompensare a jucătorilor. Un joc de sloturi cu volatilitate ridicată oferă câștiguri mai rar, în timp ce unul cu volatilitate redusă îți oferă șansa să câștigi mai des, dar premii mai mici. Dacă te distrează câștigurile dese, acestea sunt potrivite pentru tine. Dacă satisfacția ta vine din câștigurile rare, dar mari, atunci alege aparate online cu volatilitate ridicată. 

4. Jocul responsabil

La fel ca aparatele din cazinourile clasice, și sloturile online sunt distractive. Riscul de a pierde noțiunea timpului și de a cheltui excesiv este mare, așa că trebuie să-ți impui o conduită de joc. De asemenea, organizează-ți un buget fix și un program limitat de joc, astfel încât gamblingul să nu-ți afecteze viața. Dacă simți că pierzi controlul și joci compulsiv, mai bine ceri ajutorul unei persoane specializate în tratarea dependențelor de gambling.

Jocul la aparatele online reprezintă un hobby din ce în ce mai popular printre românii tineri și mai puțin tineri, deopotrivă. Ține cont de recomandările noastre și vei avea o experiență plăcută de fiecare dată când joci.