4 principii de care să țineți cont când alegeți ușile de interior

Alegerea stilului de ușă potrivit pentru interiorul casei dvs. ar trebui să fie o prioritate. Există multe opțiuni și fiecare dintre ele poate influența enorm designul general al locuinței.

Totodată, ușile de interior sunt o caracteristică necesară în orice casă deoarece, pe lângă faptul că oferă intimitate și separă camerele, ele adaugă și stil casei. Majoritatea oamenilor nu se gândesc prea mult la ușile interioare, dar un model greșit de ușă poate face o cameră nefuncțională, iar acest stil poate ieși în evidență într-un mod neplăcut.

De aceea, ne-am propus să vă prezentăm câteva principii pe care să le luați în considerare atunci când alegeți uși de interior.

1. În primul rând, definiți-vă stilul

Un design reușit al casei se bazează pe crearea unei teme bine puse la punct, începând de la materiale și până la culori. În acest sens, închipuiți-vă că ușa interioară este precum coperta întregii poveștii legate de stilul locuinței. De aceea, trebuie să țineți cont de toate detaliile ușii: tocul ușii, șinele, balamalele, materialele, plintele etc. Toate acestea ar trebui să fie în ton cu întreg designul interior al locuinței.

De exemplu, pentru un design romantic și pentru un plus de lumină, alegeți ușile franceze. Ușile franceze sunt acele uși realizate de sus până jos din geamuri prinse într-o ramă de lemn. Ele se folosesc în perechi de câte două pentru a delimita, de obicei, interiorul casei de spațiul terasei sau balconului, permițând luminii să pătrundă în încăpere. 

2. Luați în considerare dimensiunea

Când vine vorba de uși, multe nu au dimensiuni standard și instalarea lor vă poate crea probleme, lucrări și cheltuieli suplimentare. Dacă nu vă pricepeți la partea de construcții și renovări, apelați la un specialist pentru a vă ajuta să obțineți cel mai bun rezultat.

3. Aveți grijă la spațiul disponibil

Unul dintre cele mai importante considerente atunci când alegeți o ușă interioară este spațiul. De exemplu, ușile obișnuite necesită un anumit spațiu liber necesar deschiderii acesteia. În cazul în care spațiul nu vă permite o astfel de ușă, puteți apela la o ușă glisantă.

Există o gamă largă de modele de uși glisante care să adauge stil oricărei case. Acestea sunt versatile și reprezintă piese ideale de trecere dintr-o cameră în alta, ce trebuie luate în calcul de cei care caută idei de amenajare a unei bucătării sau a unui dormitor.

4. Alegeți cele mai potrivite finisaje

Finisajul unei uși este esențial pentru definirea aspectului unei case. Puteți alege uși cu finisaj sintetic, uși din furnir natural, uși din lemn natural, uși laminate, uși cu inserții etc. Nu trebuie să uităm de ușile cu finisaj prin vopsire. Acestea au o suprafața netedă, diferită în funcție de vopseaua folosită: standard, premium și acrilică UV.