5 arome care îți stimulează productivitatea și îți transformă starea de spirit

Poate că aromaterapia nu este printre primele metode empirice pe care ai paria pentru a-ți crește productivitatea la birou, dar ar trebui să-i acorzi o șansă. Cercetătorii au demonstrat că mirosul este cel mai puternic simt și că el poate să influențeze activitatea creierul într-o măsură foarte mare.

Senzorii olfactivi sunt incluși în sistemul limbic și se conectează direct cu zonele creierului ce procesează emoțiile (starea de spirit) și învățarea. De aceea, mirosurile declanșează atât de des o amintire despre ceva sau cineva.

Dar, uleiurile esențiale nu se rezumă doar la îmbunătățirea performanțelor de lucru, ci susțin sănătatea organismului. Ele sunt îmbogățite cu o mulțime de proprietăți anti – virale, anti -bacteriene și anti -fungice. Sunt ca o barieră dură de protecție pentru corpul uman, de multe ori atât de vulnerabil.

Inhalarea uleiurilor esențiale pune în activitate hipotalamusul, acea zonă a creierului care transmite mesaje spre alte părți ale corpului. O simplă inhalare de uleiuri esențiale poate activa sistemul imunitar, poate influența valorile tensiunii arteriale și poate stimula digestia.

Cum folosiți uleiuri esențiale terapeutice la birou?

Contrar părerilor, utilizarea esențelor concentrate la locul de muncă este discretă, fără a-i deranja pe ceilalți colegi. Rulați batonul cu uleiuri esențiale pentru migrene Puressentiel pe încheietura mâinilor, frecați încheieturile și inhalați profund mirosul. 

Dacă aveți privilegiul de a folosi un birou privat, puteți să amplasați un difuzor de uleiuri esențiale.

5 esențe tari pentru creșterea productivității

Următoarele uleiuri esențiale terapeutice sunt recomandate de către specialiștii de la Purressentiel pentru stimularea productivității și a stării de spirit la locul de muncă.

1. Uleiul esențial de mentă.

La următoarea ședința de brainstorming, testați puterea eliberatoare și stimulatoare a mentei. Ea oferă un impuls grozav de energie, susține activitatea mentală, focusul și gândirea limpede.

2. Uleiul esențial de lavandă.

Acesta este unul din cele mai iubite uleiuri esențiale terapeutice datorită mirosului său parfumat. Are proprietăți calmante și ajută la un bun control al stresului emoțional. Temperează tensiunea arterială și depresia; combate durerile de cap și migrenele.

3. Uleiul esențial de scorțișoară.

Proprietățile stimulatoare oferite de scorțișoară ajută la combaterea stresului și oboselii mentale. Îmbunătățește puterea de concentrare.

4.  Uleiul esențial de lămâie.

Susține concentrarea. Are proprietăți calmante și anti-stres, antivirale și antibacteriene. Stimulează sistemul imunitar și îmbunătățește circulația.

5. Uleiul esențial de iasomie.

Ca și lavanda, iasomia este utilizată pentru calmarea stării de spirit și ca antidepresiv. Susține o stare de spirit pozitivă, energică și încrezătoare.

Vreți să aflați și alte trucuri despre uleiurile esențiale terapeutice? Vă invităm pe essentia.ro