5 beneficii pentru care să apelezi la o agenție de turism pentru planificarea concediului

Pregătirea pentru vacanță a devenit misiune imposibilă în ultimul an, din cauza restricțiilor de tot felul. De aceea parcă ne dorim și mai mult să ne bucurăm de sejururi reușite în destinațiile preferate.

Dacă te regăsești în această situație şi vrei să alegi cea mai bună ofertă turistică, te sfătuim să colaborezi cu specialiștii în excursii și călătorii. Iată care sunt cele mai importante 5 beneficii pentru care să apelezi la o agenție de turism pentru planificarea concediului:

1. Ai oferte last minute la prețuri avantajoase

În această perioadă în care lucrurile se schimbă rapid, este dificil să cauți cea mai bună ofertă de vacanță. Lasă-i pe cei care se pricep să facă asta pentru tine. O agenție de turism are acces la sisteme de rezervări mult mai performate și mai  complexe decât platformele obișnuite şi poate să-ți vândă un sejur turistic în timp real.

Beneficiezi astfel de oferte last minute la prețuri mult mai avantajoase și afli din primul moment de o ofertă de vacanță în Egipt, de exemplu, despre care nici nu știai că este accesibilă la momentul în care ai început căutarea.

Poți  chiar să setezi destinații preferate și consultanții în turism te informează când apare o ofertă avantajoasă pentru tine.

2. Găsești cele mai variate sejururi și circuite

Dacă alegi să apelezi la o agenție de turism pentru planificarea concediului găsești o gamă largă de sejururi și circuite pe care nu le poți reconstitui prin rezervări individuale. 

Dacă vrei o călătorie pe un itinerar nou, consultanții de turism te ajută să personalizezi vacanța după preferințele tale și după bugetul disponibil.

Poţi afla unde este sigur să mergi de la consultanţii unei agenţii, întrucât sunt informați la zi despre destinații safe și restricții de călătorie.

3. Folosești inteligent vouchere de vacanță

Când apelezi la o agenţie de turism pentru planificarea concediului în România poți să utilizezi tichete de vacanță mai eficient.

Dacă unitatea de cazare unde dorești să te cazezi nu folosește sistemul de tichete de vacanţă, poţi plăti cu vouchere la o agenţie care are contract cu hotelul în cauză.

4. Ai asigurare de călătorie și compensații în caz de anulare

Dacă apelezi la o agenție de turism, vacanța ta beneficiază de avantajele impuse prin directivele europene despre pachete de servicii pentru călătorii, vacanțe și circuite. Astfel ești protejat în caz de insolvență a operatorului turistic, asigurarea de călătorie este inclusă în prețul sejurului oferit de agenție, iar multe agenții de turism oferă compensații în caz de anulare sau reprogramare a vacanței.

5. Primești asistență turistică la destinație

Un beneficiu important atunci când colaborezi cu o agenție de turism este faptul că primești asistență turistică de la sosirea la destinație până când revii acasă. Beneficiezi de ghid profesionist pentru detalii legate de cazare, transport sau atracțiile turistice ale regiunii vizitate.