Sfaturi pentru organizarea unei vacanțe corporate

Fie că vrei să organizezi un team building special pentru echipa ta sau să oferi angajaților drept cadou de Paște sau Crăciun o binemeritată vacanță, alegerea serviciilor se poate dovedi a fi dificilă.

Pe piață există mii de furnizori, atât când vine vorba despre bilete de avion, cât și despre unități de cazare și alte facilități. De aceea, înainte să cumperi servicii sau produse, trebuie să iei în calcul câteva aspecte și să te asiguri că faci cele mai bune alegeri.

Iată câteva sfaturi utile pentru o vacanță corporate!

1. Optează pentru un pachet avantajos

Dacă organizarea unei călătorii pe cont propriu poate fi efectuată cu minimum de efort și cu un buget mediu, când vine vorba despre călătorii corporate lucrurile funcționează puțin diferit.

Optând pentru pachete de vacanță oferite de operatori din industria turismului internațional, poți beneficia de cel mai bun preț de pe piață pentru un set de servicii potrivite ție și angajaților tăi.

În plus, vei avea liniștea că toate recomandările sunt verificate în prealabil, iar destinația va fi conform așteptărilor sau chiar va depăși orice ți-ai imaginat.

2. Nu uita de asigurări

Asigurarea de călătorie este un must-have pentru oricine, dar este cu atât mai valoroasă în cazul unei vacanțe corporate, de grup. Dacă organizezi un team building sau oferi o călătorie echipei tale, este esențial să te asiguri că participanții se vor simți fantastic și nu vor avea parte de complicații.

Pentru a evita orice potențială problemă, optează neapărat pentru asigurări de călătorie cât mai cuprinzătoare. Acestea pot ajuta călătorii în cazul bagajelor pierdute, furate sau deteriorate, precum și în cazul întârzierilor sau anulărilor zborurilor sau îmbolnăvirilor ce necesită atenție medicală.

3. Alege o perioadă potrivită

În cazul în care dăruiești un voucher de călătorie, beneficiarii își pot alege singuri o perioadă favorabilă, pe parcursul valabilității cuponului. Cu toate acestea, dacă organizezi o vacanță corporate cu toată echipa, durata și perioada călătoriei trebuie să fie stabilite de comun acord.

Astfel, recomandarea noastră este să distribui un chestionar intern și să lași angajații să aleagă un interval de timp convenabil. Apoi, mergi cu varianta care a strâns cele mai multe voturi sau găsește o opțiune de compromis. Iar dacă vrei să împaci pe toată lumea, organizează două sau mai multe grupuri, în perioade diferite.

Astfel, te poți asiguri că toată echipa va fi mulțumită și nu vor exista supărări.

4. Selectează o destinație ofertantă, pe placul tuturor

Alegerea destinației pentru o vacanță corporate poate fi dificilă. Unele persoane preferă marea, altele adoră muntele, în timp ce altele de-abia așteaptă să exploreze un oraș nou și să îi viziteze toate muzeele.

Pentru ca toată lumea să fie satisfăcută, poți alege destinații ofertante, care să ofere atât oportunități de plimbare și explorare, cât și cadrul perfect pentru stat la plajă și relaxare. Grecia, Spania și Cipru pot fi variante excelente!

5. Alege destinația și în funcție de vreme

Nimeni nu își dorește să plece în vacanță pentru a ajunge într-o destinație în care plouă sau este foarte frig. De aceea, pentru a merge la sigur cu o vacanță corporate, optează pentru o destinație cu vreme blândă și caldă, precum Turcia, Egipt, Emiratele Arabe, Spania, Grecia sau Cipru.

Perioada ideală pentru călătorie este fie primăvara, în lunile aprilie și mai, fie la final de vară, în august sau septembrie. Atunci, vremea este ideală, iar destinațiile sunt mai puțin aglomerate.

6. Oferă o experiență, nu doar o vacanță

Ultima recomandare, dar nu cea din urmă, este de a oferi o întreagă experiență de neuitat și nu doar o vacanță. Asigură-te că participanții vor trăi momente unice, precum experimentarea unor obiceiuri și tradiții locale, o cină cu preparate specifice locului sau chiar o clasă de gătit feluri faimoase de mâncare locală.

Încheie vacanța corporate cu o petrecere sau un moment special într-o locație de vis în care echipa să se reconecteze și să împărtășească păreri despre călătorie. Cu siguranță, rezultatul va fi un succes pentru toată lumea!