5 criterii de care trebuie să ții cont atunci când alegi serviciile unui service auto

Odată cu creșterea numărului de automobile a crescut și numărul service-urilor auto, mai ales în București. Acest fapt face dificilă alegerea unui service auto bun și de încredere, ce îți poate oferi servicii de calitate. Există anumite criterii după care te poți ghida pentru a alege informat service-ul de care mașina ta are nevoie. Iată care sunt aceste criterii:

1. Serviciile și dotările

Pare un lucru logic, dar atunci când un service auto oferă servicii variate, înseamnă că poate repara aproape orice problemă ar avea mașina. De la mecanică, tinichigerie, vopsitorie, schimbare piese, revizie, schimbare anvelope, cu cât service-ul este mai variat în servicii, există șanse mai mari ca problema să se rezolve mai repede și mai eficient.

De asemenea, contează ca service-ul să fie dotat cu cea mai nouă aparatură din domeniu, pentru a realiza o diagnoză corectă și pentru a se ocupa în mod specific de problema mașinii tale. Aparatura modernă și adecvată sugerează că service-ul își dorește să detecteze corect problema și să o rezolve într-un mod cât mai eficient. Este bine să te informezi înainte ce fel de aparatură deține service-ul.

2. Acreditările și autorizațiile

Deși poate părea un aspect banal, contează foarte mult ca service-ul să funcționeze corect și legal. Trebuie să aibă toate autorizațiile și acreditările necesare pentru a funcționa conform legii. Acest fapt este o garanție că service-ul este de încredere și își asumă toate reparațiile asupra mașinii tale.

De asemenea, un service care se respectă oferă garanție tuturor lucrărilor, a intervențiilor și a pieselor înlocuite.

3. Transparența și corectitudinea

Aceste aspecte definesc profesionalismul și seriozitatea unui service auto. Toate costurile intervențiilor trebuie afișate sau comunicate clienților încă de la început. În funcție de diagnoză și de tipul problemei detectate, trebuie de asemenea aduse la cunoștința șoferului intervențiile ce urmează a fi efectuate asupra automobilului său.

Este important ca mecanicul ce se ocupă de mașina ta să comunice cu tine, și să îți arate unde este problema, să îți spună cum poate fi rezolvată, sau să te anunțe atunci când schimbă o piesă.

4. Experiența mecanicilor

Un fapt de o mare importanță îl reprezintă experiența și competențele mecanicilor auto. Acest lucru poate părea mai greu de aflat, dar atunci când observi că service-ul este bine dotat, ordonat și deține toate acreditările, poți conchide că și mecanicii sunt serioși și își fac treaba cu pricepere. Îți mai poți da seama de profesionalismul lor atunci când îți aduc la cunoștință problema pe care o are vehiculul și modul în care poate fi remediată.

Deasemenea, pot ajuta recenziile, recomandările sau comentariile foștilor clienți care au trecut pragul unui service anume. Acestea pot fi găsite pe forumuri online, sau chiar pe site-ul service-ului.

5. Costurile

Nu în ultimul rând, trebuie să te îndrepți spre un service auto ce practică un raport bun calitate-preț. Atunci când costurile sunt prea mici, reparația va fi ca atare, sau mecanicii nu se pricep în totalitate. O reparație bună este o reparație care durează.

Alege un service auto ce rezolvă eficient problemele mașinii tale!

Dacă ești în căutarea unui service de încredere, atunci poți opta pentru profesioniștii de la Dexcar Service. Aceștia sunt gata să te ajute cu o serie completă de servicii auto de calitate, destinate oricărei mărci de automobil.