5 lucruri de care sa ții cont când călătorești în străinătate cu avionul

Pentru orice călătorie în străinătate, cel mai sigur și eficient mijloc de transport este avionul. Principalul avantaj al călătoriei cu avionul este faptul că poți ajunge în cel mai scurt timp în orice colț al lumii, beneficiind și de confortul necesar, mai ales în cazul zborurilor lungi.

Fie că mergi în vacanță, fie că vei călători în interes de serviciu sau pentru o întâlnire importantă de afaceri, trebuie să ții cont de câteva aspecte atunci când zbori cu avionul peste hotare.

Documentele de călătorie

Trebuie să ai la tine biletul de călătorie și documentele personale, iar atunci când călătorești în țări din afara spațiului Uniunii Europene vei avea neapărat nevoie și de pașaport. În cazul în care îți va lipsi oricare dintre aceste acte nu vei putea trece de controlul de securitate și nu vei ajunge la poarta de îmbarcare.

Folosește un serviciu de transfer aeroport

Nu este rentabil să mergi la aeroport cu mașina proprie, pe care să o lași în parcarea plătită a aeroportului. Mult mai eficient este un serviciu de transfer aeroport, așa cum este transfero.ro. 

Dacă trebuie să ajungi la aeroport din Galați, spre exemplu, nu trebuie decât să cauți o cursă de transfer aeroport Galați – Otopeni și să faci rezervare pentru data și ora dorită.

Nu încărca bagajele cu lucruri inutile

În avion nu vei putea urca decât cu un bagaj de mână care trebuie să aibă dimensiunile maxime 42x32x25 cm, astfel încât să poată încăpea în compartimentul de deasupra scaunelor pasagerilor. Bagajele mai mari vor merge în cală, iar dacă pleci într-un voiaj prelungit, vei avea probabil nevoie și de un astfel de bagaj.

În funcție de greutate, acestea necesită taxe suplimentare, așa că încearcă să iei la tine doar strictul necesar pe perioada călătoriei.

Check-in-ul, înainte de îmbarcare

Poți sa-ți faci check-in-ul de acasă, folosind metoda on-line, scăpând astfel de o grijă în ziua plecării, iar dacă îl vei face la ghișeul din aeroport, asigură-te că nu vei intra în criză de timp.

Mai ai la dispoziție și aparatele self check-in, cu ajutorul cărora vei putea face singur această procedură, prin scanarea documentelor de identitate.

Zborul

În timpul zborului, nu uita să comuți telefonul pe modul „avion” și respectă toate celelalte recomandări ale însoțitorilor de zbor. Dacă vei călători mai multe ore, poți alunga plictiseala citind o carte sau urmărind un film pe laptop.