5 motive pentru a avea un covor acasă

Un simplu covor poate însemna mai mult decât ai crede pentru locuința ta. Element de design și accesoriu utilizat pentru un plus de confort, un covor poate fi de dorit în amenajarea unei încăperi din diverse motive. Iată mai jos câteva dintre cele mai importante motive în acest sens.

1. Un covor oferă un plus decorului locuinței

O încăpere precum sufrageria sau dormitorul pare a fi incompletă fără existența unui covor. Un covor în stilul preferat, care să se combine în mod perfect cu restul încăperii, va fi elementul perfect pentru a oferi un plus designului locuinței tale. O pată de culoare, o pată de lumină sau un element de contrast care va atrage atenția, oricare dintre acestea poate fi obținut cu ajutorului unui covor.

2. Un covor îți oferă un plus de confort

Cu siguranță covorul este mai confortabil decât podeaua. Mai ales dacă nu este vorba despre o încăpere care să beneficieze de încălzire în pardoseală sau de o podea acoperită cu gresie, covorul va oferi acel plus de confort plăcut atunci când pășești prin interiorul încăperii. Materialele moi, în care ți se afundă plăcut picioarele, îți vor oferi senzația de a călca pe nori pufoși…și ce este mai plăcut decât să ai acest sentiment, mai ales atunci când ai picioarele obosite?

3. Un covor oferă diversitate și stil încăperii

O încăpere în care podeaua este acoperită de un covor multicolor sau de un covor cu un design aparte va fi o încăpere cu stil, cu un aspect plin de diversitate. Chiar dacă alegi mobila în același ton cu al podelei sau culoarea pereților nu este una deosebită, poți alege covorul perfect pentru a defini stilul încăperii. Mai ales dacă vei alege să asortezi covorul cu perdelele, draperiile sau canapeaua, cu siguranță acesta va fi mai mult decât un simplu accesoriu.

4. Sprijin în joaca copiilor

Joaca copiilor pe podea este preferată în diverse pedagogii pentru beneficiile pe care le oferă și pentru posibilele riscuri pe care le ține departe. Pentru ca joaca acestora să fie și mai plăcută, iar aceștia să beneficieze de sprijin în ceea ce fac, poți alege unul dintre modelele de covoare copii pe care l-ai putea considera potrivit în acest sens.

5. Există un model de covor pentru oricine

Oricare ar fi preferințele tale de stil, de culoare, de material, ai posibilitatea de a găsi covorul potrivit cu ajutorul căruia să îți decorezi orice încăpere din locuință. Poți alege un covor care să te reprezinte, care să îți reprezinte stilul preferat sau un covor cu care să ai șansa de a îndrăzni să fii altfel, permițând ca acest lucru să se reflecte în locuința ta.

Sursa de imagine:
gamespirit / Shutterstock.com