5 motive pentru care antreprenori celebri beau, zi de zi, cafea

Energie, un tonus bun, gust pentru adrenalină, rapiditatea în decizii, planificarea atentă a timpului și mentalitatea de învingător…iată, doar, câteva dintre calitățile antreprenorilor de succes. În plus, aceștia mai au ceva: obiceiuri de viață sănătoase. Nu poți crea un business de succes dacă, nu ești riguros cu tine însuți și nu ai obiceiuri sănătoase. Un antreprenor de succes își va dezvolta abilitățile pentru a obține tot ce e mai bun de la el și de la ceilalți, asemenea unui barista experimentat, care a deprins toate secretele unei cafele perfecte. 

Iată cinci motive pentru care mulți antreprenori celebri includ, în rutina lor de zi cu zi, consumul de cafea.

Un rezultat imediat și eficient

Cei mai eficienți dintre antreprenori știu importanța unei bune gestionări a timpului și care e startul pentru o zi perfectă. Datorită efectelor ei imediate, și a faptului că e preparată rapid, cafeaua îi ajută să pornească ziua cu un efort minim pentru un maxim de energie. Efectul este la fel ca și licoarea în sine: concentrat, pentru un rezultat imediat și eficient. 

Alungă somnul și ajută la concentrare

Cafeaua are rolul de a stimula ușor sistemul nervos central datorită cafeinei pe care o conține. Substanța trezește simțurile și le păstrează alerte, sporește atenția și vigilența, conferă un flux mai rapid de idei și menține concentrarea la cote maxime, necesare pentru o întreagă zi. 

Este un bun liant social

Pentru că un bun antreprenor cunoaște importanța networkingului, multe întâlniri de afaceri au loc într-un mediu în care se poate bea, în voie, o cafea. În spațiile publice, e preponderent consumul produselor pe bază de cafea, pretextul perfect pentru o discuție eficientă și clară, în termeni de afaceri. În plus, pauza din jurul dozatorului de cafea Kafune boabe e ocazia perfectă să fii la curent cu toate noutățile de la birou.

Cafeaua stimulează producția de endorfine 

Un antreprenor de succes are obiceiul (construit) de a vedea mereu oportunitățile și partea plină a paharului, din orice situație. Pentru că stimulează producția de endorfine, cafeina diminuează anxietatea sau depresiile și crește încrederea în sine, sporind atitudinea pozitivă și de veselie, printr-un mecanism intern de autoprotecție, asemănător celui dezvoltat de sportivii de performanță.

Are efect relaxant

La nivelul scoarței cerebrale, cafeina acționează direct asupra funcțiilor psihice și cerebrale, fiind un relaxant al unor formațiuni musculare. Deși drumul spre succes poate fi anevoios, un antreprenor de succes cunoaște și importanța muncii susținute dar și necesitatea momentelor de relaxare.

 

Deși fiecare antreprenor e diferit, el va ști cum să pornească motoarele pentru a le rula la capacitate maximă, la fel cum face o ceașcă bună de cafea.