5 Motive pentru care epilarea cu ceara este mai buna decat aparatul de ras

 

Ce alegem intre ceara de epilat sau aparatul de ras? Aceasta intrebare devine din ce in ce mai de actualitate intr-o lume competitiva, mereu contra cronometru. Dintre toate optiunile de indepartare a parului nedorit, acestea sunt cele mai economice si la indemana oricui. Fiecare dintre aceste proceduri de indepartare a parului are propriile avantaje si dezavantaje, dar daca trebuia sa alegem una cu cele mai multe beneficii pentru piele, exista un singur castigator: ceara de epilat.

Chiar daca rasul cu lama ar putea parea ca cea mai eficienta alternativa – este rapida, ieftina si poate fi facuta oriunde, fara a crea o mizerie mare, ceara ajunge sa fie cea mai buna optiune pe termen lung. Iata cateva motive specifice pentru care Total Pro Beauty va recomanda sa alegeti epilarea cu ceara ca metoda unica de indepartare a parului.

1.Rezultate pe termen lung

Atunci cand se barbiereste barbatul nu indeparteaza complet parul, ci doar taie firul de par, care este doar partea vizibila a parului de pe suprafata pielii. Firele de par sunt mult mai lungi decat acestea; ele cresc din foliculul pilos adanc in derma (strat de piele sub epiderma). Acesta este motivul pentru care, dupa ras, firele de par reapar atat de repede, la 2-3 zile. Pe de alta parte, epilarea indeparteaza firele de par din radacina; prin urmare, dureaza mult mai mult ca firul de par sa creasca vizibil pe suprafata pielii – de la 3-4 saptamani, in functie de persoana.

In aceasi categorie intra si crema depilatoare care actioneaza la suprafata fara sa atace firul de par in adancime. Astfel ca dupa 2-3 zile firele de par isi arata coltii de parca nimic nu s-ar fi intamplat.

2. Parul ar putea inceta sa creasca

Ceara de epilat de unica folosinta sau cea traditionala trage fara mila firele de par din radacina. Aceasta actiune slabeste foliculii pilosi si, prin urmare, firele de par cresc inapoi, dar sunt mai putin puternice. In timp, daca folositi numai epilarea cu ceara in mod regulat, firele de par ar putea inceta sa creasca, deoarece foliculul de par este prea deteriorat pentru a mai functiona corect.

3. Fara taieturi sau pericol de a provoca rani

Puteti sa va luati “la revedere” de la aparatele de ras si de la taieturile nedorite pe piele. Cand va radeti, va puteti rani serios datorita lamelor prea ascutite sau daca nu acordati atentie la ceea ce faceti. Desi epilarea cu ceara poate fi, deasemenea, periculoasa – arsurile de piele pot fi cauzate de ceara fierbinte – exista saloane de infrumusetare, cabinete de cosmetica si specialisti la care puteti merge.

4. Rezultate bune si rapide

Trebuie sa recunoastem ca eliminarea parului cu lama va fi cea mai rapida solutie si puteti obtine picioare fara par, in doar zece minute si cu rezultate care dureaza nu mai mult de 2-3 zile. Cu toate acestea, ceara nu necesita prea mult timp, iar pentru putinul timp suplimentar, veti obtine rezultate mult mai bune.

5. Nu mai exista hiperpigmentare

In cazul in care nu stiati, hiperpigmentarea este o afectiune care se dezvolta atunci cand zonele mici ale pielii devin mai intunecate decat celelalte. Aceste pete intunecate pot aparea pe pielea care a fost rasa cu lama de mai multe ori, in functie de persoana, tipul de piele si starea de sanatate. Uneori, dermatologii sunt obligati sa rezolve problema. Acest lucru nu se va intampla niciodata cu ceara de epilat.