5 sfaturi despre cum să fii mereu în pas cu moda

Moda se schimbă rapid, dar stilul personal poate fi obținut ușor, dacă respecți câteva sfaturi pe care experții în fashion le dau femeilor din întreaga lume. Este important să alegi din ce este la modă acele produse care ți se potrivesc, iar din acest articol poți afla cum să faci acest lucru.

1.  Nu cumpăra ținute pentru o singură ocazie

Ai cel puțin câteva rochii în dressing pe care l-ai purtat doar la o nuntă, nu-i așa? Suntem mereu tentate să facem asta atunci când avem un eveniment important. Cumpărăm o ținută extravagantă pe care o purtăm o singură dată. Soluția? Încearcă să ai în garderobă câteva piese de rezistență pe care să le poți combina ușor și să creezi ținute diferite. În această categorie intră rochia neagră, fusta maxi de organza, topul de dantelă și ale câteva piese care pot fi combinate între ele. Accesorizate diferit, vei avea câteva look-uri perfecte pentru ocazii.

2.  Nu cumpăra ceva ce nu îți vine

Perechea de jeansi foarte strâmți sau jacheta puțin cam mare vor rămâne în dulap, oricât de mult ți-ar plăcea aspectul lor. Dacă hainele nu îți vin bine, nu te vei simți confortabil în ele, așa că vei evita să le porți. Același lucru se poate spune și despre hainele care nu se potrivesc stilului tău. Degeaba ai găsit un sacou foarte frumos la reduceri, dacă tu porți doar jeansi și tricouri largi. Nu contează că vezi anumite piese vestimentare la altcineva și îți plac. Întreabă-te înainte de a le cumpăra dacă ți se potrivesc, dacă te-ai simți confortabil în ele și, în ultimă instanță dacă le-ai purta cu adevărat.

3.  Investește în piese clasice, de calitate

Există câteva piese fără de care garderoba ta ar fi incompletă. Acestea trebuie să fie de calitate, din materiale bune, rezistente și cu modele mai degrabă clasice, care nu trec odată cu trendurile. Așadar, alege o pereche de jeansi de calitate, câteva cămăși din materiale bune, o geantă și un rucsac de damă din piele, un trenci elegant, pantofi comozi. Aceste piese vor reprezenta baza garderobei tale, la care poți adăuga diferite elemente care să îți întregească stilul personal.

4.  Fă schimb de haine cu prietenele tale

Uneori ne plictisim de hainele pe care le-am purtat de câteva ori. Sunt haine bune, în stare perfectă, dar le lăsăm în dulap, pentru că ne dorim ceva nou. O alternativă sustenabilă la shopping ar fi schimbul între prietene. Organizați o întâlnire la una dintre voi acasă și faceți un „yard sale” privat. Alegeți-vă din garderoba fiecăreia câteva obiecte și dați-le la schimb cu cele pe care nu le mai purtați. În felul acesta, garderoba ta se va întregi cu piese noi, fără să cheltuiești bani.

5.  Încearcă să descoperi branduri noi

De multe ori ne atașăm de anumite branduri și avem tendința să cumpărăm aceleași produse, cu foarte mici diferențe, de la o colecție la alta. Acest lucru face ca garderoba ta să nu fie foarte variată, iar stilul are de suferit. Încearcă să descoperi branduri noi, poate chiar designeri locali care sunt în curs de afirmare. Vei avea astfel piese vestimentare mai deosebite, la prețuri accesibile.

Aceste sfaturi te vor ajuta să ai o garderobă plină de stil și să fii în pas cu moda. Nu uita, este important să porți toate piesele vestimentare din dulapul tău și să le combini cât mai mult, pentru a crea diferite look-uri. Dacă uiți de anumite haine, vei fi tentată să cumperi alte și alte haine. Concentrează-te pe piese clasice, de calitate, care pot fi combinate ușor, și pe câteva accesorii care să îți reflecte stilul personal. Astfel vei ieși cu siguranță în evidență.