5 sfaturi pentru utilizarea corectă a unui aspirator fără fir

Aspirarea zilnică reprezintă cea mai simplă modalitate să-ți menții locuința într-o stare perfectă de curățenie. Totuși, nu este atât de ușor să folosești în permanență produsele clasice pentru igienizarea casei, precum aspiratorul tradițional și mopul. Din acest motiv, o soluție excelentă pentru obținerea unui cămin primitor cu un minim de efort este utilizarea aspiratorului fără fir. Flexibil, foarte ușor de manevrat și complet echipat pentru curățarea diferitelor suprafețe din casă, acesta îți oferă posibilitatea de a câștiga timp prețios, mai ales dacă optezi pentru o variantă prevăzută și cu funcție de spălare. Iată cum trebuie să folosești corect un dispozitiv cu acumulator:

Alege puterea de aspirare în funcție de suprafață

Dacă deții deja sau intenționezi să-ți achiziționezi un produs din gama de aspiratoare fără fir de la Miele este important să ții cont de puterea de aspirare a dispozitivului. În general, multe dintre echipamentele disponibile pe piață oferă control electronic pentru această caracteristică și comandă glisantă cu trei nivele. Așadar, ai grijă să setezi o putere mai mare pentru suprafețele greu de curățat, precum covoarele și să o reduci când aspiri o pardoseală unde este doar praf.

Schimbă accesoriile ca să aspiri ușor în orice loc

 Un aspirator fără fir performant dispune de o perie electrică lată ce poate fi utilizată pe toate tipurile de suprafețe, dar și de alte accesorii. Este vorba despre duză pentru spații înguste, perie de praf cu peri sintetici, cap pentru tapițerii ori consolă de perete. În momentul în care vrei să te asiguri că elimini murdăria din orice colțișor, ține la îndemână toate elementele dispozitivului și schimbă accesoriile în funcție de nevoi, ca să poți să pătrunzi chiar și în locurile greu accesibile.

Protejează bateria aspiratorului

Majoritatea aspiratoarelor fără fir au baterii litiu-ion. Golirea completă a unui astfel de acumulator duce la pierderea capacității de încărcare. Prin urmare, nu folosi dispozitivul până cât bateria acestuia se termină complet, ci alimentează-l la priză în momentul în care observi că mai are doar 10-20% autonomie. Totodată, ca să te asiguri că vei putea să cureți toată casă într-o singură tură, încarcă bateria în totalitate înainte de a folosi aspiratorul.

Golește recipientul de colectare după fiecare utilizare

La final, după ce ai terminat de aspirat, golește rezervorul de praf și de impuritățile acumulate. Curăță scamele, firele de păr sau alte reziduuri acumulate pe perii și verifică duzele ca să nu existe obstrucții precum jucării mici, agrafe de păr ori alte piese de dimensiuni reduse.

Curăță periodic filtrul aspiratorului

Oricând este necesar, scoate filtrul și scutură partea fixă ca să înlături murdăria. În cazul în care acesta este lavabil, poți să-l speli sub jet de apă, iar apoi să-l lași la uscat înainte de a utiliza din nou aspiratorul.

Un aspirator fără fir care nu este utilizat și întreținut în mod corespunzător nu va mai curăța la fel de bine suprafețele din locuință. Ai grijă să-l cureți și să-l reîncarci după fiecare folosire și te vei bucura un timp îndelungat de avantajele pe care ți le oferă.