5 utilaje agricole care fac mai usoara munca fermierilor

Agricultura este cea mai veche indeletnicire a oamenilor si probabil cea mai importanta, prin agricultura ne este asigurata hrana, deci existenta.

In prezent, datorita utilajelor agricole foarte dezvoltate, agricultura a devenit o adevarata industrie de productie in masa. Oamenii nu mai lucreaza pamantul pentru a isi asigura existenta propie, ci pentru comercializare. Astfel, fermierii au nevoie de masinarii care sa ii ajute in aceasta activitate. Gasiti mai jos o lista cu 5 utilaje agricole care nu trebuie sa lipseasca dintr-o ferma moderna.

  1. Tractorul

Tractoarele au fost concepute inițial pentru a înlocui animalele de lucru, cum ar fi boii și caii, pe care oamenii le foloseau pentru a trage căruțe și pluguri din cele mai vechi timpuri. Unul dintre pionierii tractoarelor moderne, industriașul american Henry Ford, a primit cel puțin o parte din inspirația sa dintr-o simplă hotărâre de a veni cu ceva mai bun decât calul pentru a face o muncă fermă în ferme.

In prezent, noul tractor Quadtrac 620 stabilește noi etaloane de productivitate la lucrul pe câmp, fiind cel mai puternic tractor din lume aflat în producţia de serie. Cu o putere nominală de 628 CP, motorul acestui utilaj poate furniza la nevoie chiar şi 692 CP.

  1. Combina

Prin anii 1800, peste 50% din populatia SUA lucra in agricultura, in prezent doar 2% din populatia SUA lucreaza in agricultura. Acest lucru s-a intamplat, in principal, datorita aparitiei combinei de cereale. Combina este un utilaj agricol utilizat la recoltarea cerealelor, fara sa fie nevoie ca sute, mii de oameni sa fie folositi pentru aceasta sarcina. Numele acesteia provine de la faptul că poate efectua mai multe operații: secerare, treierare, separare, etc.

  1. Plugul

Plugul este unul din cele mai importante utilaje agricole moderne, deoarece reduce cu mult timpul piedut de fermieri pentru pregatirea terenului agricol. Ganditi-va cat timp ar fi pierdut un fermier pe camp, in soare si caldura, lucrand pamantul cu un plug tras de cai sau chiar manual. Acest lucru poate fi facut mult mai rapid acum, cu ajutorul unui plug atasat la tractor.

  1. Semanatoarea

Samanatorile sunt utilaje agricole folosite pentru a introduce semintele in sol la o anumita adancime. Acestea pot fi liniare (pentru produse precum graul sau orzul) si de precizie (pentru produse precum fasolea sau porumbul).

Pretul unui astfel de utilaj porneste de la aprox. 10.000 de euro si poate ajunge pana la 300.000 de euro. Dar ganditi-va cat timp economisesc fermierii cu un astfel de utilaj.

  1. Masini de erbicidat si stropit

Probabil, fermierii au avut multe batai de cap datorita problemelor provocate de diverse „maladii” ale plantelor. Astfel, masinile de erbicidat si stropit sunt utilaje agricole foarte folosite de fermieri.

Una din cele mai moderne astfel de masinarii este Case IH Patriot, potrivit celor de la Titan Machinery aceasta foloseste o tehnologie computerizata foarte performanta.