6 domenii profitabile pentru pornirea unei afaceri

Dacă îți dorești să pornești pe calea antreprenoriatului dar nu ai încă acea idee perfectă, să știi că nu ești singurul. Multe persoane sunt adesea confuze referitor la industria pe care vor să o cucerească sau tipul de afacere pe care vor să-l înceapă. Există însă, câteva domenii care au o creștere rapidă și care te pot ajuta să obții o viață mai bună. În plus, multe dintre ele nu necesită un capital foarte mare pentru a începe. Cu combinația potrivită de pasiune, muncă grea și determinare, poți fi sigur că succesul în afaceri nu se va lăsa prea mult așteptat. 

Unele domenii sunt, bineînțeles, mai profitabile decât altele. Dar asta se poate datora și faptului că investiția este mai mare ori cheltuielile generale sunt mai scăzute. Cu toate acestea, orice afacere reprezintă o provocare la început, așa că cel puțin în primii 3 ani vei fi de multe ori tentat să renunți. Dacă ai un plan de afaceri bine realizat, atunci va trebui să continui, deoarece tot ce ai de făcut este specificat acolo. 

1. Contabilitate

Este un domeniu întotdeauna de actualitate, cu singura condiție să fii priceput la cifre și să fii dispus să te specializezi. Fără a avea nevoie de spații elegante ori de echipamente scumpe, serviciile contabile pot fi profitabile încă de la început, deoarece piața este în continuă dezvoltare și este foarte ușor să găsești clienți noi. 

2. Catering

Este un domeniu care nu are nevoie de spații foarte mari ori investiții majore. Cu toate acestea, este nevoie de o locație care să respecte reglementările în vigoare referitoare la producerea de mâncare gătită, precum și de toate dotările necesare pentru ca preparatele să fie delicioase. Din ce în ce mai multe persoane își comandă mâncarea în fiecare zi, iar serviciile de livrare sunt foarte accesibile, astfel încât acest detaliu nu va reprezenta o provocare pentru tine. 

3. Spalatorie auto self service cu fise

Majoritatea șoferilor își doresc să aibă mașinile curate, însă de cele mai multe ori nu dispun de condițiile necesare pentru a face acest lucru acasa. Din acest motiv, spălătoriile auto sunt un domeniu de succes, care va continua să funcționeze cu succes atâta timp cât vor exista mașini. 

4. Web design

În prezent, nu există afacere care să nu aibă un site de prezentare. Designerii de site-uri web sunt la mare căutare, având în vedere numărul afacerilor noi care se deschid în fiecare zi. Investiția de început este mică, iar asta face ca webdesignul să fie un domeniu profitabil și de viitor, pentru orice persoană care dispune de un minim de cunoștințe tehnice, dar de multă creativitate. 

5. Service auto

La fel ca și în situația spălătoriilor, reparațiile auto reprezintă un domeniu foarte căutat și de viitor. Având în vedere viteza cu care segmentul pieței auto crește de la an la an, este inevitabil ca toate acele mașini să aibă nevoie de revizii sau chiar reparații din cele mai diverse. Chiar dacă vei avea nevoie de mecanici foarte pricepuți pentru intervențiile mai complicate, totuși, reviziile periodice, schimbarea filtrelor de ulei sau a lichidelor esențiale, precum și montarea de jante noi ori schimbarea anvelopelor, le poți face chiar tu, indiferent dacă ești la început de drum în acest domeniu. Service-ul auto este un domeniu în care se poate să fie nevoie de o investiție mai mare, în special în echipamentele necesare funcționării. 

6. Servicii curierat

Singura investiție pe care trebuie să o faci este în mașina pe care o vei folosi. Curierii desfășoară activități independente, iar cheltuielile de funcționare nu sunt foarte însemnate. Va trebui doar să semnezi un contract de colaborare cu o firmă mare, iar încasările nu vor întârzia să apară.