Patru moduri în care pandemia a influențat tendințele de design interior în 2021

Pandemia a schimbat viața așa cum o știm în toate privințele, dar mai ales modul în care trăim în casele noastre. Într-o perioadă scurtă de timp, casa a devenit un loc de muncă, de exerciții fizice, de relaxare și chiar de școală. Aceasta a fost cea mai mare influență asupra tendințelor de design din acest an.

În timp ce mulți oameni s-au mutat sau au început să renoveze, cei mai mulți dintre noi pur și simplu fac tot ce este mai bun cu ceea ce au. La urma urmei, din cauza lockdown-ului, a lipsurilor și a cererii de servicii legate de design, chiar nu există o alternativă.

De la realitatea vieții COVID19, la crearea unui mediu cât mai plăcut, iată patru moduri în care pandemia a influențat tendințele în materie de design interior în 2021.

Planurile de podea deschise sunt pe cale de dispariție

Dacă majoritatea proprietarilor de locuințe, agenților imobiliari și designerilor de interior ar fi fost întrebați în ianuarie dacă sunt de părere că spațiul deschis este la mare căutare, răspunsul ar fi fost probabil un da răsunător.

Dar dacă ați fi întrebat același grup în septembrie, răspunsul ar fi puțin diferit. Planurile deschise nu sunt eliminate complet, însă nu mai sunt la fel de practice și de dorit.

„Clienții mei încă mai doresc bucătării mari care se deschid spre o cameră de zi – dar birourile de acasă, spațiile în aer liber și camerele Zoom (sau cel puțin un spațiu dedicat pentru întâlniri Zoom) sunt pe listele de dorințe”, îmi spune designerul de interior Nicoleta Stoica de la NS Design.

„Toate activitățile pe care le desfășurăm acasă au cam schimbat puțin jocul”, spune un agent imobiliar de la ImperialArt.

„Căutăm să avem din nou spații definite, intime și compartimentate pentru munca de acasă și exercițiile fizice sau vorbitul la telefon.”

Designerul de interior Nicoleta Stoica a observat, de asemenea, că atunci când vine vorba de separarea spațiilor, oamenii devin mult mai creativi, folosind orice, de la ecrane despărțitoare la perdele și pereți despărțitori pentru a crea zone dedicate.

Birourile de acasă sunt acum doar birouri de zi cu zi

În timp ce unii oameni s-au întors la birourile obișnuite, cel puțin o parte din timp, cei mai mulți dintre noi încă lucrează de acasă, inclusiv CEO-ul și fondatorul NS Design, Nicoleta Stoica . Ea nu intenționează să se întoarcă și dorește ca și angajații ei să rămână tot acasă.

„Ne vom întoarce în cele din urmă la birou în cel mai sigur mod posibil, dar ne-am adaptat la această nouă normalitate și nu ne vom grăbi”, îmi spune ea.

De asemenea, Nicoleta a folosit acest timp pentru a face câteva îmbunătățiri la biroul ei de acasă: „A fost important să fac mediul de lucru de acasă la fel de frumos ca și biroul meu: o zonă estetică plăcută, curată și privată pentru a mă concentra!”.
Pe lângă rearanjarea mobilierului ei, Nicoleta a adăugat în spațiu elemente neutre calde și o canapea.

De asemenea, îi place să lucreze cu animalele de companie alături de ea, un papagal de talie mare ( Marele Alexander) și un peruș colorat.

Designul de interior virtual este în plină expansiune

O stilistă și proprietară a unui popular lanț de magazine de îmbrăcăminte din Romania , a încheiat contractul pentru noua ei casă chiar când începea pandemia.

Avea nevoie de mobilier nou și și-a dat seama că utilizarea unui serviciu de design interior virtual nu era doar o alegere practică, ci era, în esență, singura ei alegere, deoarece toate magazinele erau închise.

„Părea a fi cea mai bună opțiune”, îmi spune ea.

„După ce am trimis mai multe fotografii ale spațiului nostru, link-uri către mobilierul pe care îl aveam deja și pe care doream să îl încorporăm și am completat un chestionar de design amănunțit, planurile noastre frumoase au fost trimise pe e-mail.”
Ea colaborat cu designerul Nicoleta Stoica atât la telefon, cât și online. „Am putut să schimbăm piesele din planurile reale și să vedem exact cum ar arăta în spațiul nostru.”

Fericirea este o alegere de amenajare interioara

Nu este o surpriză faptul că mulți oameni încearcă să creeze în casele lor un mediu care creează o stare de spirit bună.
Acest lucru este valabil mai ales atunci când vine vorba despre decor și accesorii.

„Poate că este vorba de un tapet cu un model vibrant sau de o fațetă ceramică care are un fel de formă caraghioasă, de mâzgălitură.
Este nostalgia care ar putea fi un frigider de inspirație retro sau chiar o plapumă modernă. Pot fi acele lucruri care pot atinge fiecare cameră din casă și mobilier care pur și simplu îți aduc confort și bucurie”, spune designerul de interior Nicoleta Stoica.

 

Comercianții cu amănuntul, inclusiv managerii Meli Melo Deco, au observat, de asemenea, o creștere a cererii de articole luminoase și kitsch.

„Clienții mei vor lucruri care sunt vesele și ieftine! Și eu înțeleg și acest lucru! Pentru că, în timp ce suntem cu toții închiși în casă, nimic nu se compară cu un strop de culoare pe perete pentru a-ți face ziua mai luminoasă.”

Faptul că suntem obligați să stăm acasă ne-a făcut pe mulți dintre noi să realizăm cât de important este designul interior.

„Eu personal am reușit să realizez cât de multe lucruri pot face de acasă și m-am bucurat de timpul pe care l-am petrecut util pe plan personal.”, spune Nicoleta.

„Cu Zoom, întâlnirile virtuale, antrenamentele și livrarea de mâncare, a făcut într-adevăr mai acceptabil faptul de a fi tot timpul acasă și suntem dispuși să investim mai mult pentru a face din ea sanctuarul nostru, deoarece acasă nu este doar locul unde se află inima… este locul unde se află totul acum.”