6 greșeli pe care să le eviți când achiziționezi piesele auto

Magazinele online ne permit să facem cele mai importante achiziții cu un simplu click pe internet, după care nu trebuie decât să așteptăm să ne vină produsele acasă. 

 

Piesele auto nu fac excepție și ele pot fi comandate extrem de ușor, indiferent dacă este vorba de un set de frâne, de un volan ori de un alternator. Toate pot fi găsite pe https://www.pieseautoarges.ro/, însă indiferent de pe site decizi să faci achiziția, ai grijă să nu faci câteva greșeli obișnuite. 

 

1. Produse comandate incorect sau incomplet

E adevărat că uneori achiziționarea de piese auto poate fi destul de complicată. Modele sunt destul de variate, opțiunile sunt nenumărate astfel încât poate fi foarte ușor să alegi o piesă care seamănă cu ce ai tu nevoie dar de fapt nu are nicio legătură. Pentru a evita această greșeală, citește cu atenție descrierea produsului pe care dorești să îl cumperi. Verifică dimensiunile, compatibilitatea cu mașina ta precum și alte recomandări ale producătorului. 

2. Alegerea unui magazin online care nu este sigur

O comandă care nu sosește niciodată sau un număr de telefon la care nu răspunde nimeni, înseamnă un singur lucru: Ai achiziționat de pe un site care nu este de încredere. Pentru a nu trece prin această experiență neplăcută, verifică întotdeauna recenziile online ale foștilor clienți și află dacă există probleme cu livrările.

3. Plata înainte

Dacă ești pentru prima dată pe un magazin online, evită să plătești cumpărăturile cu cardul. Pentru a nu te trezi în postura în care banii au fost virați dar produsele nu ajung niciodată la tine, alege să plătești la livrare.

4. Piese fără garanție

Orice produs trebuie să primească o anumită garanție din partea vânzătorului, iar atunci când vine vorba despre piese auto, lucrurile sunt și mai serioase. Întreabă înainte de a face achiziția, dacă produsul beneficiază de garanție de la producător și care sunt condițiile de despăgubire în cazul în care produsul se strică sau nu este funcțional. Ideal este să primești banii înapoi, iar a doua variantă ar fi să ți se trimită un alt produs nou, fără costuri suplimentare din partea ta.

5. Nu poți face retur

Ai cumpărat niște piese și ai greșit codul, astfel încât sunt complet diferite față de ce aveai tu nevoie. Pentru a nu rămâne cu ele și cu banii dați degeaba, verifică înainte de a le plăti, care este procedura de retur. În mod normal, ar trebui să poți trimite înapoi orice piesă care nu corespunde nevoilor tale.

6. Prețul prea mare

Tocmai ai făcut achiziția și afli de la prietenul tău că a cumpărat aceleași piese auto, cu 30% mai ieftin. Un calcul simplu îți va dezvălui faptul că puteai să economisești o sumă importantă de bani dacă nu te-ai fi grăbit cu achiziția. Pentru a nu face această greșeală verifică cu atenție care sunt prețurile practicate de mai mulți furnizori și află de ce furnizorul tău este atât de scump. Se poate ca argumentele să te facă să apelezi în continuare la el ori se poate să nu existe niciun argument pentru asta.