Cum să te bucuri de weekendurile petrecute acasă

Există o mulțime de lucruri pe care le poți face acasă, în fiecare weekend, astfel încât să uiți de plictiseală. Iar dacă nu știi cu ce să începi, ți-am pregătit o listă de sugestii!

Încearcă rețete de prăjituri

Caută o rețetă pe care ți-ar plăcea să o încerci și asigură-te că ai toate ingredientele necesare. Poți alege să faci un chec, un cozonac, o tartă, sau chiar o plăcintă după rețeta bunicii. Iar dacă îți este poftă de pâine caldă, poți face chiar tu una, la tine în bucătărie. Dacă acest hobby te va pasiona, în timp vei alege să te echipezi cu strictul necesar de ustensile și vei începe să pregătești rețete mai complicate.

Caută un joc video

O altă metodă de a-ți petrece weekend-urile poate fi în fața calculatorului sau a laptopului. Dacă ai prieteni pasionați de jocuri video, poți intra în contact cu ei, încercând diverse jocuri multiplayer. Iar după ce vei căpăta experiență, poți investi într-o consolă de jocuri, pentru a te juca la un nivel profesionist.

Apucă-te de grădinărit

Dacă stai la casă și ai o mică grădină în curte, poți profita de timpul liber petrecut acasă, pentru a te apuca de grădinărit. Poți planta diverse flori, sau îți poți transforma grădina într-o mică livadă, plantând pomi fructiferi. De asemenea, poți cultiva și diverse legume, pe care le consumi mai des, cum ar fi roșii, castraveți, morcovi sau salată. 

Chiar și cei care nu locuiesc la casă se pot apuca de grădinărit. Un mic colț cu vegetație nu este doar o sursă de relaxare, ci și de culoare și viață. Așa că dacă ai un balcon luminos, poți începe să plantezi în ghivece diferite plante ornamentale, dar și ierburi sau condimente.

Încearcă să faci exerciții de fitness acasă

Îți recomandăm ca în timpul liber petrecut acasă să îți pregătești câteva seturi de exerciții de fitness, pe care obișnuiai să le faci la sală. Folosește și o saltea, câteva greutăți și transformă un colț al casei în propria ta sală de sport. 

Organizează un maraton de filme 

Timpul trece mult mai ușor atunci când urmărești un film bun, așa că dacă urmează să petreci un weekend întreg acasă, ar fi bine să îți pregătești o listă cu producții cinematografice pe care voiai de mult să le vezi. Alege câteva filme clasice, cu actorii tăi preferați și pregătește-te de un maraton de povești pe cinste. Însă, în timp ce urmărești toate aceste producții, poți savura și câteva preparate delicioase și poți 

alege un vin de la Domeniile Averesti, pentru a te răsfăța ca la carte.

 

Așadar, un weekend petrecut acasă, pe timp de pandemie, nu ar trebui să te sperie. Dimpotrivă, poți profita de tot acest timp liber petrecut în intimitatea casei, pentru a găti, pentru a face curățenie, dar și pentru a te relaxa. De asemenea, poți dezvolta diverse hobby-uri, care să îți aducă o stare de satisfacție, cum ar fi grădinăritul.