6 principii simple pentru rutina de înfrumusețare din sezonul rece

Un nou sezon este de mult ori echivalent cu noi începuturi, iar acest fapt poate fi valabil și în materie de look. Din punctul de vedere al garderobei, este momentul să scoți din dulap hainele mai groase, ca trenciul, mocasinii, botinele și eșarfele. Este și o oportunitate de a-ți sorta ținutele, de a cumpăra noi piese de bază sau câteva în tendințe.

La capitolul îngrijire și înfrumusețare, este momentul să schimbi rutina, de exemplu, cremele lejere de vară vor fi înlocuite cu formule mai concentrate, care să ajute pielea să facă față unor factori agresivi externi, ca vântul și frigul. Iar, în materie de machiaj, poate îți dorești o schimbare, care neapărat să îți pună trăsăturile în evidență, dar și să te ajute să nu depui prea mult efort înainte să ieși din casă. Iată mai jos șase principii de bază pentru rutina de înfrumusețare din noul sezon.

Hidratează bine pielea

Primul sfat în materie de îngrijire a pielii pe care este recomandat să îl respecți este acela că, după curățarea tenului, trebuie să aplici o cremă hidratantă. Aceasta este baza pentru un machiaj impecabil. Alege o cremă adaptată tipului tău de ten. Astfel, dacă ai pielea uscată, optează pentru o cremă bogată hidratantă, iar, dacă ai un ten mixt sau cu tendințe de îngrășare, un produs care să rețină umezeala în epidermă, fără substanțe grase. Aplică acest produs pe față și masează-l cu mișcări ascendente, iar apoi așteaptă un sfert de oră să intre bine în piele, înainte de a folosi fondul de ten, fardul de obraz sau pudra de bronzat. În tot acest timp, ingredientele active din crema de față vor fi intrat în piele.

Folosește un produs corector pentru imperfecțiuni

Cel mai probabil, după zilele senine de vară, pielea ta a căpătat o frumoasă nuanță bronzată. Totuși, dacă vrei să îți camuflezi cearcănele și imperfecțiunile, alege anticearcane sau un produs corector în nuanța pielii tale. Aplică-l sub colțul interior al ochiului și pe orice coșuri sau semne de imperfecțiune. Folosește cantități mici de produs și întinde-l bine cu vârful degetelor sau cu un burete de machiaj. Pielea ta va arăta mai bine în doi timpi și trei mișcări.

Joacă-te cu punctele de luminozitate

Dacă îți dorești un machiaj strălucitor, luminos, care să îți pună în evidență trăsăturile, poți face acest lucru cu pudre de iluminare sau un produs similar sub formă lichidă ori de cremă. Aplică-l pe colțul interior al ochilor, sub sprâncenele și, dacă dorești, pe vârful nasului, iar acest truc va oferi chipului o strălucire instantanee.

Folosește un fard de obraz cremă pentru un look natural

Produsele de machiaj sub formă lichidă ori cremă sunt foarte populare în prezent. Motivul este acela că sunt ușor de aplicat și oferă un look foarte natural, fără a depune prea mult efort. Pune o picătură mică de fard la nivelul pomeților, la câțiva centimetri de fiecare tâmplă și întinde produsul cu ajutorul degetelor. Cu ajutorul acestui truc, chipul tău va arăta mai întinerit.

Subliniază ochii cu fardul potrivit

Dacă nu ai timp dimineața să folosești eyeliner-ul, care necesită o mână destul de precisă, înlocuiește-l cu un fard de pleoape maro sau negru, pe care îl aplici cu o perie fină, la baza genelor superioare, continuând linia în direcție ascendentă. Pentru un aspect mai intens, umezește pensula înainte de a aplica fardul. Încheie cu un strat de rimel negru sau maro închis aplicat pe gene.

Hrănește buzele cu un balsam bogat

Nuanțat subtil, balsamul de buze hrănește intens această zonă a feței și adaugă culoare naturală. Poate să înlocuiască cu succes un ruj, mai ales când te grăbești. Alege un balsam cu formulă hrănitoare, cu uleiuri speciale, precum cel de cocos.

În materie de machiaj, este foarte ușor să urmărești tendințele de sezon, însă, uneori, tot ceea ce ai de făcut este să folosești câteva reguli atemporale, pentru a obține un look natural, fără a depune prea mult efort. 

CategoriiFără categorie