Top 4 sfaturi pentru o căsnicie împlinită

O căsnicie fericită este egală cu o relație de prietenie bine consolidată. Însă cum ajungi să fii cel mai bun prieten al jumătății tale?

Citește următoarele sfaturi și aplică-le pentru pentru a te bucura de o căsnicie fericită.

Comparațiile distrug fericirea în cuplu

Chiar dacă generațiile anterioare au fost crescute în spiritul competiției și al comparației, încercați să nu aduceți acest aspect în relația voastră. Direct, nu vă comparați niciodată căsnicia sau chiar partenerul cu alți oameni. Fiecare cuplu este diferit și frumos în felul lui, iar dinamica este specifică.

Dacă există anumite contradicții în ceea ce privește viața de cuplu, sunt recomandate discuțiile sincere sau comunicarea asertivă.

Comunicarea asertivă, cheia căsniciilor împlinite

Tehnicile de comunicare asertivă sunt binevenite în toate contextele ce presupun interacțiune umană. Într-o căsnicie, acestea sunt mai mult decât binevenite. Însă ce înseamnă să comunici asertiv?

Înseamnă să-ți exprimi părerea sau nevoile într-un mod cât mai obiectiv, fără a-l judeca pe celălalt. De exemplu, îți dorești ca partenerul să te ajute la activitățile casnice. Punctual, să ducă gunoiul fără ca tu să-i ceri acest lucru.

În loc să asumi că partenerul tău știe ce-ți dorești și să-i spui: Iar nu ai dus gunoiul, trebuie să fac eu totul în casă? formularea ar putea suna cam așa: Vrei să stabilim o zi în care să duci gunoiul? sau Te-ar ajuta dacă am stabili un program în care să ne ocupăm împreună de activitățile casnice?

Astfel, partenerul se va simți în siguranță în ceea ce privește exprimarea nevoilor.

Viață intimă împlinită înseamnă o căsnicie fericită

După acceptarea și asumarea faptului că orice cuplu are dinamica lui, iar comparațiile nu ajută o căsnicie să funcționeze mai bine, ci mai degrabă, comunicarea asertivă, este rândul discuției despre viața intimă.

Sunt situații în care cealaltă jumătate are un libido crescut în comparație cu cealaltă. Sau alte situații când partenerul își dorește momente intime mai des, însă, din cauza unor disfuncții sexuale, acesta spune pas.

Însă acestea nu trebuie să fie motive de panică. O discuție deschisă despre nevoile fiecăruia poate face minuni. Mai mult, există tratamente naturiste precum cea mai bună miere pentru potență, care ajută în cazul problemelor sau libidoului scăzut.

Desigur, este recomandată și lecturarea informațiilor de specialitate sub formă de păreri uPotent, pentru efecte benefice.

Timp de calitate petrecut cu partenerul

Nu este necesară așteptarea unui eveniment special cum ar fi aniversarea căsătoriei sau venirea concediului pentru a petrece timp de calitate cu partenerul. Menținerea unei conexiuni sănătoase constă în activități realizate împreună, cum ar fi ieșirile în oraș, întâlnirile cu prietenii comuni sau luarea prânzului într-un restaurant special.

Este important ca partenerii să-și facă timp pentru cealaltă jumătate, altfel s-ar putea simți neglijat. În plus, activitățile în doi reîmprospătează relația, ajutând soțul și soția să afle lucruri noi și interesante.

Pentru ca ambii parteneri să se bucure de o căsnicie împlinită, este recomandată comunicarea asertivă, o viață intimă activă, timp de calitate petrecut cu partenerul și evitarea comparațiilor cu alte cupluri.

CategoriiFără categorie