6 tipuri de pardoseli potrivite pentru biroul de acasă

Munca de acasă presupune amenajarea spațiului astfel încât acesta să îți ofere atât confort, cât și o estetică deosebită. Pardoseala este unul dintre elementele care contribuie la obținerea acestor lucruri, așa că poți alege unul dintre următoarele tipuri de pardoseli pentru a-ți amenaja într-un mod cât mai eficient biroul de acasă.

Parchetul este o opțiune elegantă și durabilă

Unul dintre cele mai rafinate moduri prin care îți poți amenaja pardoseala este să folosești parchet. Poți opta pentru parchet Tarkett, pentru un aspect modern al biroului, pentru că acesta îți va oferi nenumărate opțiuni în ceea ce privește culoarea. 

Parchetul laminat este un sistem de acoperire durabil și ieftin, care se montează cu ușurință și care nu necesită foarte multe acțiuni de mentenanță. Este important doar să beneficiezi de un substrat plan, fără goluri, pentru ca parchetul ales să fie montat și exploatat în siguranță.

Parchetul se potrivește cu orice stil de amenajare și îți oferă suprafețe care permit chiar și un volum mare de trafic. În plus, parchetul este o amenajare caldă, pardoselile din parchet fiind cele care emană atât căldură la nivel estetic, cât și funcțional, pentru că lemnul este un material cald în sine. 

Pardoseli epoxidice pentru un aspect unic

Dacă îți dorești un birou unic, cu o pardoseală specială, atunci poți opta pentru pardoselile epoxidice. Acestea sunt extrem de durabile, nu se zgârie și nu se sparg și în plus îți oferă posibilitatea de a alege orice model dorești, deoarece acesta este realizat chiar în timpul punerii în operă a materialului. 

Unele modele de pardoseli epoxidice pot beneficia de modele 3D, prin turnare repetată, însă ar trebui să știi că și prețurile sunt pe măsura avantajelor pe care le oferă aceste tipuri de pardoseli.

Pardoseli din piatră naturală pentru un aspect clasic

Piatra naturală este fără doar și poate un etalon al eleganței, al luxului și al frumuseții. Poți alege orice material, de la travertin la marmură, granit sau ardezie, pentru că fiecare dintre acestea oferă avantaje majore, costuri relativ reduse și o durabilitate mare în timp. 

Este important însă să îți dai seama ce fel de pardoseală este necesară în biroul tău, pentru că piatra naturală este un material care va păstra o temperatură rece la nivelul extremităților inferioare, iar acest lucru poate fi deranjant.

Pardoseli din vinil și vinil modular

Dacă vrei o opțiune ieftină de acoperire, atunci poți opta pentru vinil. Vinilul se poate achiziționa fie la sul, astfel încât să îl poți tăia la dimensiunile dorite, fie în varianta de vinil modular, cu posibilitate de montare similară parchetului. 

Pardoseli din gresie

Gresia este și ea o opțiune destul de bună de amenajare a biroului de acasă, mai ales că aceasta oferă suprafețe care se curăță cu ușurință și care oferă un aspect deosebit încăperilor. Există o multitudine de modele din care poți alege, inclusiv variantele de gresie rectificată, care te vor ajuta să eficientizezi montajul, cu cât mai puține pierderi. 

Pardoseli flotante

Acest tip de pardoseli se potrivesc cel mai bine birourilor ample, însă poți implementa ideea chiar și în spațiul de acasă. Pardoseala flotantă este o pardoseală care sprijină pe un sistem de cadre metalice, spațiul inferior rămas între pardoseala efectivă și picioarele cadrului putând fi folosit pentru trecerea firelor, a țevilor sau a cablurilor. 

Biroul de acasă merită să beneficieze de amenajări de calitate, iar pardoseala trebuie așadar să răspundă cerințelor tale de confort și eficiență. Alege pardoseală pentru biroul tău  luând în calcul nevoia ta de frumusețe și eleganță, luând în calcul nivel de trafic, dar și perioada pentru care intenționezi să o utilizezi.