7 motive să porți lentile de contact în loc de ochelari

Dacă nu știi ce să alegi între ochelari de vedere și lentile de contact, ține cont de avantajele și dezavantajele fiecăruia, precum și de nevoile și preferințele tale. De asemenea, astfel încât să beneficiezi de un aspect plăcut și un confort vizual sporit, iată șapte motive pentru a renunța la ochelari, în favoarea lentilelor de contact.  

De ce să alegi lentile de contact în loc de ochelari 

Descoperă beneficiile purtării lentilelor de contact și achiziționează-le în funcție de prescripția medicală și de recomandările specialistului: diametru, rază de curbură, dioptrii și tipul lentilei, după afecțiunea oculară, perioada de purtare și material. 

1. Vedere clară, fără distorsiuni

În cazul ochelarilor, distanța dintre lentile și ochi poate determina formarea unei imagini distorsionate. În schimb, lentilele de contact sunt aplicate direct pe suprafața oculară și oferă o vedere clară, fără aberații. 

2. Câmp vizual mărit

Lentilele de contact urmează mișcările globului ocular și nu afectează vederea periferică, în timp ce ramele ochelarilor pot fi deranjante și limitează câmpul vizual. În special pentru conducătorii auto și sportivi, este important să cuprindă cu privirea cât mai multe detalii.

3. Potrivite pentru persoanele active

Spre deosebire de ochelari, lentilele de contact nu necesită ajustarea constantă a ramelor și nu te incomodează când practici un sport. În plus, nu riscă să se spargă la un contact puternic și să îți provoace răni la nivelul globului ocular. 

4. Aspect plăcut

Indiferent de viciul de refracție sau afecțiunea pe care o ai, lentilele de contact au un aspect plăcut, natural. Mai mult, sunt recomandate pentru a evita lentilele groase de ochelari necesare pentru a corecta un defect de vedere sever, cu dioptrii mari.  

5. Confort ocular

Dacă le igienizezi corespunzător și le aplici așa cum ți-a recomandat medicul specialist, lentilele de contact sunt confortabile și nu provoacă iritare, uscăciune, roșeață sau infecții oculare. De asemenea, îți permit să porți în același timp și ochelari de soare sau cu un alt filtru de protecție pentru ochi. 

6. Pot schimba culoarea ochilor

Pentru o schimbare de look, alege lentile de contact colorate cu dioptrii. Acestea îți corectează eficient viciul de refracție și îți schimbă culoarea irisului. Pentru un efect subtil, sunt potrivite cele cu nuanțe apropiate de cea naturală. Cele opace sau cu model special sunt ideale pentru un rezultat spectaculos.

7. Vedere optimă în orice condiții

În condiții meteo nefavorabile, ochelarii se pot stropi sau murdări, ceea ce te împiedică să vezi bine. Dacă porți lentile de contact, nu vei întâmpina astfel de probleme. De asemenea, acestea nu se aburesc dacă porți mască de protecție sau când intri, de afară, într-un spațiu călduros. 

Alege lentile de contact în loc de ochelari, pentru a beneficia de o vedere clară și fără distorsiuni, de imagini periferice bune, de confort ocular sporit și de un aspect natural. Respectă recomandările referitoare atât la îngrijirea, curățarea și depozitarea lentilelor, cât și la modul de aplicare și timpul de purtare.