4 motive pentru a folosi șamponul uscat

Șamponul uscat poate fi aliatul tău numărul unul, mai ales dacă te pregătești pentru un eveniment important, ești gata să pleci într-o excursie cu cortul sau la glamping. Dacă vrei să te bucuri în permanență de un păr plin de volum, îngrijit, elegant și foarte bine coafat, atunci iată de ce ai nevoie de un șampon uscat!

Alegerea șamponului uscat în funcție de păr

Există mai multe tipuri de șampon uscat pe care le poți găsi pe această platformă

https://www.sephora.ro/shop/par/ingrijire-par/sampon-uscat-c7762/, fiecare având ingrediente și proprietăți speciale pentru diferitele tipuri de păr. Unele se află sub formă de pudră, pe când altele – cele mai cunoscute, pot fi achiziționate sub formă de spray. Este esențial, asemeni celorlalte produse pentru păr, să alegi șamponul corespunzător pentru ca scalpul tău să nu fie încărcat. 

După ce ai ales șamponul uscat potrivit, ține minte să-l pulverizezi pe păr de la o distanță de minim șase centimetri, pentru a nu afecta scalpul din cauza presiunii și pentru a nu te confrunta ulterior cu depunerile de pete albe ale șamponului, ce trebuie înlăturate cu ajutorul pieptănului sau cu mâna. 

Tipuri de șampon uscat în funcție de:

  • Tipologia părului: uscat, gras, fără volum, etc.
  • Culoarea părului: nuanțe închise de păr: brunet, șaten închis, violet, roșu burgundy, sau nuanțe deschise de păr: alb, blond, gri, roz, șaten deschis.
  • Familie olfactivă: fresh, cu miresme florale, fructate, oceanice, etc.

Oferă volum instant

Chiar dacă ești într-o excursie la hotel sau cu cortul sau dacă te pregătești să participi la un eveniment important însă timpul nu îți permite să te speli repede pe cap, atunci șamponul uscat va veni în ajutorul tău! Poți folosi produsul în orice moment și te vei bucura de rezultate instant, precum:

  • după antrenamentul de la sala de sport,
  • când te grăbești la birou,
  • când te grăbești la o întâlnire – fie aceasta business sau romantică,
  • între planuri – de exemplu: după programul de muncă ți-ai propus să dansezi alături de prietenii tăi într-un club, însă părul tău este lipsit de volum.

Șamponul uscat pentru styling

Deoarece șamponul uscat oferă o textură specială, acesta poate fi folosit când vrei să-ți faci un hairstyling anume, în special când părul trebuie să fie plin de volum și nu extrem de mătăsos. Printre cele mai cunoscute coafuri la care se poate aplica șamponul uscat sunt: cocul clasic, cocul de mireasă, împletiturile, pentru coafura „jumătate prins, jumătate pe spate” sau chiar pentru coada prinsă lejer ce necesită un surplus de volum.

Te speli mai rar

Chiar dacă majoritatea produselor sunt ideale pentru folosirea zilnică, scalpul are nevoie de zile de repaus între băi. Pentru părul uscat, este indicat să te speli de maxim 2 ori pe săptămână, pe când pentru părul gras, cu exces de sebum, vei simți nevoie să te speli de un minim de 2-3 spălări pe săptămână. 

De aceea, cu ajutorul șamponului uscat, vei putea elimina una dintre spălări deoarece produsul absoarbe cantitatea de ulei în exces, oferindu-ți o coafură îngrijită!

Acum că ai descoperit toate avantajele pe care le oferă șamponul uscat, numai trebuie decât să ai în dotare produsul pentru păr și să începi întotdeauna ziua cu o coafură îngrijită și plină de volum, indiferent dacă te afli în inima pădurii sau în centrul orașului!