Factori tehnici de luat in calcul cand cauti anvelope 195 65 R15

Dacă achiziționezi cele mai potrivite anvelope, vei fi sigur că fiecare drum va fi parcurs în deplină siguranță, în confort și traseele vor fi mai ușor de străbătut pe timp de vară. Anotimpul călduros aduce deseori vreme capricioasă, care se schimbă de la o oră la alta.

Atunci când achiziționezi un set nou de anvelope vara, este bine să ții cont de sfatul specialiștilor. Poți cumpăra online anvelope noi pentru autovehiculul tău, exact așa cum le dorești.

Conducerea cu anvelope uzate pune în pericol siguranța șoferului, a pasagerilor și a celorlalți din trafic. Alegerea unor anvelope de vara noi scade aceste riscuri, iar autovehiculul este pregătit să înfrunte ploi abundente, asfalt umed și alunecos, sau dimpotrivă, temperaturi ridicate și un carosabil încins și uscat.

În magazinele online ai la dispoziție un sortiment variat de anvelope din care poți alege exact ce ai nevoie. Dacă te-ai decis pentru cauciucuri vara 195 65 r15, e bine să cunoști mai multe detalii despre aceste anvelope.

Aceste anvelope vară 195 65 r15 sunt produse de numeroși fabricanți, fiind destul de comune, ca dimensiuni. Poți achiziționa online cele mai diverse branduri: anvelope vară Pirelli P1 Cinturato , anvelope Agora Touring, Nokian Wetproof, Viking Pro Tech sau Barum Bravuris.

Pentru a alege corect cauciucuri 195 65 r15 trebuie să cunoști dimensiunea exactă a acestor anvelope. Parametrii tehnici sunt foarte importanți, iar alegerea anvelopelor se face în funcție de lățime, înălțime, diametru radial. Dar trebuie să ții cont și de indicele de viteză și cel de sarcină, nivel de zgomot, eficiența anvelopei. De regulă, magazinele online care comercializează anvelope 195 65 r15 permit alegerea anvelopei potrivite cu ajutorul unui configurator, sau poți chiar cere sfatul echipei de suport a magazinului, care te poate ajuta în acest sens.

Iată ce parametri constructivi trebuie să urmărești:

  • Lățimea –reprezintă lățimea profilului jantei în mm, iar în cazul acestor anvelope este 195mm
  • Înălțimea – este raportul dintre înălțimea flancului și lățimea anvelopei, aici fiind 65
  • R 15 – diametrul jantei, măsurat în inch, este un alt parametru esențial pentru achiziția cauciucurilor
  • Eficiența – se referă la reducerea consumului de combustibil, aderența la drum și zgomotul produs de anvelope. Acest parametru este măsurat ca un coeficient. Vei întâlni anvelope cu eficiență A, până la eficiență clasa F. Cele mai eficiente anvelope de vară sunt evident cele clasă A iar cele mai puțin eficiente sunt cele clasa F.
  • Indicele de viteză – Acest parametru reprezintă viteza maximă atinsă de vehicul, suportată de anvelope. Trebuie alese anvelope în funcție de puterea motorului mașinii dar și stilul de condus. Anvelopele destinate unui condus sportiv trebuie alese cu un indice de viteză superior
  • Nivelul de zgomot – Confortul în vehicul este foarte important, iar nivelul de zgomot exterior reprezintă un factor de stres, care poate fi deranjant pentru cei din exteriorul vehiculului. Zgomotul este măsurat în decibeli, iar o anvelopă silențioasă este evident preferabilă uneia cu nivel de zgomot crescut.