Ce buchete de trandafiri sa oferi, in functie de ocazie

Unul dintre cele mai frumoase cadouri pe care i le poti face unei femei, in plina vara, este un buchet de trandafiri. Florile au un limbaj special si diferite simboluri, asa ca trebuie daruite cu atentie, ca sa exprime, cu adevarat, sentimentele noastre pentru o persoana. Cu totii am daruit buchete de trandafiri in diferite ocazii, dar putini dintre noi stiu ce semnificatie are fiecare culoare.

Indiferent de situatia in care daruiesti buchete de trandafiri, este necesar sa stii cateva aspecte legate de aceste flori. Iata ce simbolizeaza trandafirii, in functie de culoarea lor:

Buchete de trandafiri rosii

Cele mai cautate flori sunt trandafirii rosii. Aceste flori simbolizeaza pasiunea si dragostea aprinsa dintre doua persoane, insa pot fi daruite si in cadrul unor ceremonii formale, gale sau chiar ceremonii funerare. Buchetele de trandafiri rosii transmit multa eleganta si rafinament. Rosul inchis simbolizeaza misterul feminin si seductia, iar rosul deschis sugereaza masculinitatea si vigoarea.

Buchete de trandafiri albi

Trandafirii albi se numara printre cele mai populare flori. Ei simbolizeaza puritatea, sinceritatea si dragostea neconditionata fata de o persoana. De asemenea, poti oferi buchete de trandafiri albi atunci cand vrei sa transmiti un mesaj de pace sau de iertare, atunci cand ai gresit fata de o persoana. Mai mult, aceste flori sunt perfecte pentru buchetul de mireasa, dar pot fi folosite si pentru botezuri, deoarece semnifica un nou inceput. Trandafirii albi se mai regasesc si in aranjamentele florale la inmormantari, deoarece simbolizeaza dragoste eterna.

Buchete de trandafiri roz

O culoare preferata de multe femei, rozul are multe nuante, fiecare avand o semnificatie puternica. De exemplu, rozul pal simbolizeaza sentimente de admiratie fata de o persoana, fiind un cadou floral potrivit pentru onomastici, iar rozul inchis arata recunostinta fata de o persoana draga, dar si rafinament.

Buchete de trandafiri galbeni sau portocalii

Multi cred ca trandafirii galbeni simbolizeaza gelozia, dar aceste flori, de fapt, sunt potrivite pentru a transmite mesaje de insanatosire grabnica sau pot fi folosite drept cadou de casa noua. In schimb, trandafirii portocalii pot fi daruiti la mai multe ocazii, deoarece sunt un simbol al energiei si al aprecierii.

Buchete de trandafiri verzi

Desi nu sunt atat de cautati, trandafirii verzi au o semnificatie profunda. Aceste flori simbolizeaza speranta si echilibrul dintre minte si corp, asa ca poti darui buchete de trandafiri verzi pentru a marca prietenii noi.

La Florandes.ro, vei gasi sortimente de flori deosebite si buchete de trandafiri care satisfac si cele mai pretentioase gusturi. Fiecare comanda este tratata cu seriozitate si profesionalism, iar florile vor ajunge la destinatar in cea mai buna forma.