Cat de importanta este igiena?

Igiena personala, fie ca e vorba despre cea a corpului sau a mainilor, trebuie facuta intr-un mod cat mai riguros. In special cand vine vorba despre maini, trebuie sa ne spalam de fiecare data cand mergem la baie, inainte de masa, dupa ce venim din casa sau dupa ce am manipulat anumite obiecte, ori am umblat cu anumite substante. Sunt anumite domenii in care igiena mainilor trebuie sa fie realizata si mai atent. In aceasta categorie se incadreaza cei care lucreaza in cabinete medicale si spitale, in cabinete veterinare, saloane de infrumusetare sau tatuaje, ori cei care lucreaza cu anumite substante toxice.

Curatenia este una din preocuparile oricarei persoane care isi doreste sa locuiasca si sa lucreze intr-un mediu sanatos. Curatenia inseamna sanatate, insa nu este suficient ca un loc sa arate ordonat pentru a fi si igienizat. Pe piata exista numeroase produse ce curata, insa doar de suprafata. Pentru a fi siguri ca microbii si bacteriile vor fi eliminate in numar cat mai mare, trebuie sa luam in considerare cateva aspecte atunci cand alegem produsele pentru curatare. Inclusiv sapunurile pe care le folosim atunci cand ne spalam pe maini sau pe restul corpului trebuie sa fie de o anumita calitate pentru a oferi eficienta maxima. Pielea, care este cel mai mare organ al corpului, este scutul de protectie pentru restul organelor. Din acest motiv nu trebuie sa neglijam aspectul folosirii celor mai bune produse.

Modul in care ne ocupam de igiena este diferit in functie de locatie. Acasa este extrem de important sa ne spalam foarte bine pe maini. Insa, la locul de munca, si mai ales daca lucram intr-o clinica sau cabinet medical, gradul de igiena trebuie sa fie mai ridicat. O simpla spalare pe maini nu este suficienta, deoarece, intr-o institutie medicala, frecventa si intensitatea bacteriilor este mult mai mare. Asa ca, folosirea dezinfectantilor de maini este obligatorie.

De asemenea, se pot folosi si sapunuri profesionale, create special pentru un efect mai puternic de curatare. Un sapun profesional cu actiune antibacteriana nu trebuie sa aiba neaparat miros. Acesta trebuie sa fie eficient si sa ne asigure protectie. Pe Sanito.ro pot fi gasite si alte produse din categoria sapunuri si dezinfectanti ce apartin mai multor brand-uri precum Tork, Aqa Choice, Ecolab ori Konga. Multe dintre aceste produse sunt folosite inclusiv in spitale sau clinici medicale pentru ca eficienta lor este atat de mare, incat medicii si asistentele le folosesc fara sa se teama de faptul ca nu isi fac “datoria” de a dezinfecta si igieniza.

Un alt mod de a fi siguri ca mainile sunt cat mai curate este acela de a folosi prosoape de hartie de unica folosinta. Un prosop din tesatura poate fi folosit acasa. Insa, la locul de munca este recomandat sa evitati sa va stergeti pe prosopul altcuiva. Hartia este cea mai igienica si, odata folosita, va fi aruncata.

Daca doresti sa ai o igiena corespunzatoare si sa si sa ai grija de sanatatea si siguranta ta, a firmei tale, dar si a familiei tale, foloseste numai produse de cea mai inalta calitate.