A mai trecut inca un an in care nu ai putut sa pui bani deoparte? Iata ce nu iti spune nimeni despre economii!

Finalul anului este cea mai buna perioada in care iti poti analiza veniturile si cheltuielile. Specialistii spun ca indiferent de salariul pe care il ai este esential sa pui deoparte orice suma, oricat de mica, pentru a-ti asigura un confort economic. Totusi, foarte multe persoane nu stiu cum sa faca acest lucru, deoarece, considera anumite cheltuieli sau placerile personale mult mai importante, iar la finalul lunii ajung sa se intrebe unde si pe ce au cheltuit toti banii. De aceea, trebuie sa stii cum poti sa fii mai strangator, fara sa iti sacrifici bucuriile de zi cu zi. 

 

Iata cateva secrete pentru a-ti gestiona cat mai eficient bugetul!

  • Prioritizeaza-ti cheltuielile

Pentru a strange bani trebuie sa stii cum sa economisesti. Acest lucru inseamna ca ai nevoie de un plan cat mai strict in ceea ce priveste cheltuielile lunare. De exemplu, atunci cand primesti salariul, scade din el toti banii care merg catre rate, intretineri ale locuintei, chirii, facturi sau datorii. Ceea ce iti va ramane reprezinta suma disponibila pentru alimente sau cumparaturi optionale, care tin de propriile placeri. De asemenea, un lucru important pe care trebuie sa il faci este sa pui deoparte oricat de putin, luna de luna. Orice persoana isi doreste sa poata calatorii prin lume, sa se bucure de vacante, de un gadget nou sau o masina, iar fara sa ai o suma stransa de-a lungul timpului pe care sa te poti baza, salariul nu te va ajuta. 

 

  • Alcatuieste o lista stricta de cumparaturi

De cate ori ti s-a intamplat ca mancarea sa fie aruncata la gunoi din diferite motive, fara ca tu sa ajungi sa o consumi? Ei bine, acest lucru se intampla din cauza faptului ca foarte multe persoane merg la shopping fara sa aiba o lista cu alimentele necesare si ajung sa cumpere cantitati mult prea mari. Acelasi lucru se aplica si in cazul hainelor pe care nu le porti sau a lucrurilor pe care le achizitionezi in ideea ca le vei folosi la un moment dat. Cel mai bine este sa faci cumparaturi atunci cand ai nevoie de anumite produse, pentru a nu ajunge la cheltuieli inutile. Chiar daca este greu sa te abtii si tocmai ce ai vazut o decoratiune de casa care s-ar potrivi perfect in livingul tau sau o geanta superba, gandeste-te cat de necesare iti sunt si daca merita sau nu sa investesti in ele, in loc sa economisesti acei bani. 

  • Aplica pentru un credit online

Poate ca aceasta solutie te surprinde si te gandesti ca tot vei ramane cu datorii. Ei bine, pentru a scapa de ratele foarte mari sau penalizari pe care bancile te conditioneaza sa le platesti, o astfel de solutie este mai mult decat benefica. Mai mult decat atat, un credit online cum este cel de la Hopcredit.ro se obtine rapid si usor, prin completarea unei cereri online si incarcarea documentelor necesare. 

 

Asadar, chiar daca sa economisesti este o sarcina destul de complicata, cu ajutorul sfaturilor de mai sus vei avea ocazia ca acest proces sa fie mai usor. 

 

Sursa foto: Unsplash.com