A VENIT MOMENTUL PENTRU O NOUĂ CHIUVETĂ DE BUCĂTĂRIE?

Chiuveta din bucătărie este o parte foarte importantă a încăperii, nu numai din punctul de vedere al funcționalității. O chiuvetă bună va îmbunătăți imaginea bucătăriei și va deveni punctul de atracție al acesteia. Cu alte cuvinte, bucătăria modernă trebuie să arate bine. Nu mai este doar locul în care mâncarea este gătită; bucătăria a devenit locul în care familia se adună și stă de vorbă, prietenii beau cafea și discută noutățile, sau freelancerii lucrează pe laptop și savurează o salată în același timp.

Apartamentele cu spații deschise au desființat barierele dintre bucătărie și sufragerie (sau living room), iar acest lucru poate avea un mare avantaj. O bucătărie frumoasă devine un mod simplu de a impresiona musafirii și membrii familiei extinse, dând în același timp o notă primitoare întregii case.

Revenind la chiuveta pentru bucătărie, există multe tipuri dintre care să alegi. Chiuveta reprezintă unul dintre elementele foarte importante pentru imaginea de ansamblu a bucătăriei, de aceea este esențial să o găsești pe cea potrivită pentru casa ta.

Primul lucru la care să te gândești când cumperi o chiuvetă de bucătărie este materialul potrivit. El va influența durabilitatea chiuvetei, dar și felul în care o vei menține curată și funcțională. Materialul va influența și felul în care chiuveta se potrivește cu restul decorului din bucătărie. Vestea bună este că majoritatea chiuvetelor, indiferent de material, sunt de diverse culori și modele, ceea ce-ți ușurează mult munca de a o găsi pe cea potrivită.

De exemplu, chiuvetele din granit au crescut în popularitate în detrimentul altor materiale și sunt foarte ușor de înțeles motivele: arată excelent și sunt extrem de rezistente. Majoritatea chiuvetelor din granit sunt făcute dintr-o combinație de acrilic și cel puțin 80% granit. Materialul compozit obținut este foarte rezistent, nu se zgârie și nici nu ia foc.

Chiuvetele din granit sunt într-o varietate mare de culori și se potrivesc atât bucătăriilor moderne cât și cele clasice. Arată foarte bine când sunt montate pe blaturile tip insulă și îmbunătățesc imaginea oricărei bucătării. Sunt foarte ușor de întreținut și nu se văd pe ele petele sau amprentele, deci nu v-a trebui să le cureți prea des.

O simplă căutare în mediul online ți-a demonstrat până acum că chiuvetele sunt de diferite stiluri. Unele au un singură cuvă, altele au două. Există și chiuvete cu 3 cuve, însă nu s-au dovedit a fi mai practice decât restul modelelor.

Când instalezi chiuveta în bucătărie, determină mărimea robinetului pe care vrei să-l montezi, comparativ cu cel pe care-l ai deja; apoi măsoară blatul. Dacă remodelezi întreaga bucătărie, poți alege întâi chiuveta și apoi cumpărai blaturile. 

Sfat: chiuvetele mai mari arată mai bine. Dacă nu ai spațiu suficient pentru a instala o chiuvetă mare în bucătărie, însă tot vrei să faci impresie musafirilor și membrilor familiei, alege o chiuvetă cu o configurație interesantă. Unele modele au 2 cuve asimetrice, altele au o culoare interesantă sau linii curbe. De exemplu, chiuveta de bucătărie din granit Pyramis Pyragranite Caldera are o cuvă și 3 sferturi din a doua și culoarea metal crom (O găsești pe la .Casa si Bucataria care este importator oficial Pyramis.).

Extra sfat: întotdeauna alege modelul de chiuvetă ce susține cel mai bine stilul bucătăriei tale. Dacă nu știi ce stil sau configurație să alegi, discută cu echipa CasașiBucătăria.ro și ei te vor consilia către chiuveta de bucătărie cea mai potrivită pentru tine.