Află cum poți avea o pardoseală din piatră naturală, strălucitor de curată!

O pardoseală din piatră naturală conferă prestigiu și eleganță oriunde este etalată. Este important să știi însă că marmura, mozaicul, chiar și granitul au nevoie de întreținere periodică, pentru a-și păstra calitățile ce le fac unice. Dacă vrei să îi redai strălucirea, poți apela cu încredere la specialiștii de la masterstoneclean.ro

Din fericire există mai multe modalități de a recondiționa, curăța sau remedia piatra naturală. Aceste proceduri sunt realizate de către firme profesionale de curățare sau șlefuire piatră naturală, ce sunt dotate cu aparatura și experiența necesare pentru a reda strălucirea pietrei:

  1. Șlefuirea

Șlefuirea pietrei naturale este poate cea mai utilizată tehnică de a reda luciul și prospețimea pietrei. Se utilizează pe marmură, travertin, mozaic, granit sau orice alt tip de piatră naturală. Specialiștii folosesc un aparat șlefuitor, ce este echipat cu discuri diamantate de asprimi diferite. Șlefuirea aplicată suprafeței de piatră îndepărtează murdăria și defectele și reușește să confere luciul mecanic al acesteia.

  1. Cristalizarea

Tratamentul de cristalizare piatră naturală este foarte important, deoarece ajută la sporirea luciului pietrei pentru o perioadă îndelungată, precum și conferirea rezistenței suprafeței. Această tehnică este recomandată în special marmurei și travertinului, dar se poate aplica tuturor rocilor. Cristalizarea este o tehnică ce are la baza o reacție chimică – se aplică un lichid de cristalizare, ce conține acid oxalic, care la contactul cu carbonatul de calciu (conținut de marmură) se transformă în cristale de oxalat de calciu, substanță ce conferă luciul și duritatea caracteristică suprafețelor.

  1. Impermeabilizarea

Tratamentul de impermeabilizare este important deoarece piatra naturală (marmura, travertinul, granitul) prezintă diferite grade de porozitate și permeabilitate. Prin procesul de impermeabilizare piatră naturală se asigură protejarea suprafețelor din piatră împotriva pătrunderii lichidelor. Atât la exterior, unde piatra este vulnerabilă în fața ploii, sau a ninsorii, precum și la interior, unde aceasta se poate uda dacă este montată în băi, sau bucătării, piatra naturală trebuie să fie impermeabilizată.

  1. Lustruirea

Lustruirea pietrei naturale și în special a marmurei este un proces ce sporește impactul estetic al unei suprafețe din piatră (pardoseală, blat, sau perete). Se realizează de obicei după impermeabilizare, pentru a da un luciu intens pietrei. Se aplică două sau trei straturi de ceară de lustruire, în mod uniform pe toată suprafața.

  1. Curățarea și decaparea

Acestea sunt tratamente utilizate pentru a îndepărta diferite resturi de chit, silicon, impermeabilizant, rugină sau lacul de suprafață. Se folosește o combinație de solvenți și detergenți necaustici, care reușesc să dizolve sau să înmoaie reziduurile de la suprafața pietrei. După ce se lasă să acționeze, detergentul și urmele mai rezistente de reziduuri se îndepărtează cu ajutorul unei raclete, sau a unui burete din micro-fibre. La final suprafața se spală cu apă.

Piatra naturală are nevoie de un tratament eficient și de durată

Atunci când observi că piatra și-a pierdut luciul sau prezintă defecte de suprafață, e timpul pentru un ajutor profesionist. Master Stone Clean este o companie cu experiență în domeniu, ce oferă o gamă completă de servicii pentru ca piatra naturală să-și recapete strălucirea și vigoarea ce au consacrat-o!