Află cum poți să-ți protejezi ochii atunci când lucrezi la calculator

Lucratul la calculator pentru perioade îndelungate și repetate poate avea efecte negative asupra vederii. Disconfortul, roșeața ochilor și alte probleme oculare pot fi prevenite, dacă urmezi câteva recomandări simple. Iată ce ar trebui să faci când petreci mult timp în fața ecranelor dispozitivelor digitale. 

Mergi periodic la consulturi optometrice

Programează-te la un consult optometric de rutină anual, chiar dacă nu ai simptome asociate cu afecțiuni oculare. Unele probleme pot trece neobservate în primă fază, iar prevenția și tratarea precoce sunt foarte importante pentru menținerea unei vederi sănătoase și confortabile.

Vezi program Lensa Tineretului și beneficiază de un consult optometric gratuit într-o locație centrală din București. Cu toate că nu ai obligația de a achiziționa produse de optică după consultație, ai la dispoziție un showroom de dimensiuni impresionante cu rame de ochelari pentru calculator, de vedere și de soare, dar nu doar atât. 

Poartă ochelari pentru calculator 

Dacă vezi perfect, însă vrei să îți protejezi ochii de efectul luminii albastre, poartă ochelari pentru calculator fără dioptrii. Aceștia au rolul de a filtra o parte importantă din razele cu unde scurte emise de ecranele dispozitivelor digitale și să îți ofere un confort ocular sporit. 

Îmbunătățește ochelarii de vedere cu filtru pentru lumina albastră

Lentilele cu dioptrii pot fi îmbunătățite cu un filtru pentru lumina albastră, astfel încât să vezi clar la orice distanță și să îți protejezi ochii cât timp lucrezi la calculator. Când comanzi o nouă pereche de ochelari online sau în magazinul fizic, nu uita să adaugi acest tratament pentru lentilele de vedere. 

Relaxează-ți privirea

Dacă îți concentrezi vederea perioade îndelungate asupra unui punct aflat în apropiere de tine, mușchii oculari devin fi încordați și ai tendința de a clipi mai rar. Urmează regula 20-20-20, pentru relaxarea privirii: uită-te în depărtare cel puțin 20 de secunde la fiecare 20 de minute de lucru la calculator. 

Mergi periodic la consulturi optometrice și ai grijă de sănătatea ochilor tăi, în special când lucrezi multe ore în fața calculatorului, laptopului sau altor dispozitive digitale.