Tipuri de cutii poştale. Iată cum să faci alegerea potrivită

În epoca internetului, în care ai acces la email pe mobil oriunde te-ai afla, poate părea desuet să te gândeşti la căsuţa poştală clasică. Nimic mai fals. Sunt o mulţime de motive pentru care merită să ai un astfel de obiect. În funcţie de stilul de viaţă, poţi primi comunicări importante pe hârtie tipărită, poţi fi abonat la presă de calitate în format fizic sau poţi purta o corespondenţă tradiţională cu persoane importante. În plus, cutiile poştale sunt utile chiar şi pentru primirea de colete. Iată câteva exemple:

Cutie poştală pentru corespondenţă

Cutiile poştale sunt o prezenţă constantă în fiecare scară de bloc. În casa scării sunt montate echipamente speciale de acest tip, cu câte o uşă şi un compartiment pentru fiecare apartament în parte. În timp, acestea se pot deteriora sau pot deveni insuficiente pentru nevoile unora. Dacă eşti administratorul unei astfel de clădiri, îţi revine responsabilitatea întreţinerii spaţiului de primire a corespondenţei. Criteriul esenţial de alegere a unui nou sistem de cutii de corespondenţă este siguranţa documentelor adăpostite.

Dacă locuieşti la casă, poţi face din cutia de corespondenţă un element de decor exterior. Ai de ales de la modele integrate în uşă sau în poartă până la cutii de mari dimensiuni, cu picior sau montate pe zid.

În trecut, cutiile erau dimensionate conform plicurilor de corespondenţă, majoritatea covârşitoare fiind folosite pentru primirea facturilor sau a scrisorilor. Între timp, nevoile au crescut, fiind necesar mai mult spaţiu atât în fanta de introducere, cât şi în spaţiul interior al cutiei. Pe lângă clădirile rezidenţiale, cutiile poştale sunt necesare şi în spaţii de cazare sau centre de afaceri.

Cutie poştală pentru presă

O mulţime de publicaţii au migrat către mediul online, oferind informaţii în timp real disponibile pe dispozitive inteligente. Cu toate acestea, atât în ţară, cât mai ales în străinătate există încă ziare tipărite. Oamenii care şi-au păstrat de generaţii tabietul de a citi ziarul dimineaţa, la cafea, urmăresc cutia poştală pentru a vedea dacă au primit presa. Odată primit, poţi citi ziarul în confortul casei sau îl poţi lua în drum spre serviciu. Având în vedere traficul din marile oraşe, îl poţi răsfoi chiar şi la semafor. Cei mai mulţi însă îşi aduc ziarele sau revistele preferate la cafenea, pentru a rămâne informaţi în acest mediu de socializare. Pentru mai multă vizibilitate, unele modele de cutii au locaşuri speciale pentru presa tipărită, astfel încât proprietarul să vadă cu uşurinţă că ziarul sau revista i-au fost livrate.

Cum alegi modelul potrivit

Am amintit deja rolul cutiilor de corespodenţă de a fi atât utile, cât şi estetice. Rămâne doar să alegi modelul potrivit în funcţie de nevoile tale. Pe meesenburg.ro poţi alege dintr-o gamă variată de cutii poştale, disponibile pentru orice tip de clădire şi stil de viaţă.

De materialul din care este confecţionată depinde rezistenţa cutiei. Sistemele complexe de încuietori îţi oferă mai multă siguranţă cu privire la tentativele de efracţie. Pentru cutiile montate în spaţiile exterioare trebuie să te preocupe protejarea conținutului împotriva intemperiilor. Modelul american de cutie poştală cu picior şi semnal lateral în formă de steag pe care poştaşul îl ridică după ce a lăsat corespondenţa este din ce în ce mai întâlnit în cartierele rezidenţiale de case.

Utilitatea cutiilor poştale este dovedită deopotrivă în mediile rural şi urban. Fie că locuieşti la bloc sau la casă, prezenţa unei cutii personalizate în casa scării sau montată pe gardul exterior te diferenţiază din mulţime. Alege modelul potrivit în funcţie de stilul de viaţă pe care îl ai şi bucură-te în fiecare zi de entuziasmul verificării corespondenţei în mod tradiţional.