Ai un mic bussines și te gândești pe viitor să-ți deschizi un magazin? Iată câteva idei inedite de amenajare!

Nu este de mirare că, după o perioadă atât de grea și de lungă în domeniul vânzărilor, tot mai multe magazine fizice au făcut conversia către online. Totuși, specialiștii în sociologie sugerează faptul că oamenii vor vrea din ce în ce mai mult să socializeze în lumea palpabilă, odată cu revenirea treptată la normalitate.

 

   Dacă ai un mic bussines și te gândești să intrii sau să revii în zona de retailer offline trebuie să ai în vedere faptul că ai nevoie de o amenajare de magazin care să le ofere clienților tăi o experiență nouă, inedită și captivantă de cumpărături.  Așa te poți diferenția mai ușor de celelalte magazine din domeniu și poți ajunge mai ușor să ai succes.

Câteva Idei inedite de amenajare a magazinului tău

 

  • Decorează-ți vitrina extravagant  

      Indiferent de domeniul de activitate pe care îl ai sau pe care îl alegi, trebuie să ai în vedere că atracția este principalul factor care declanșează dorința (dorința de a avea, dorința de a descoperi, dorința de a intra undeva, dorința de a cumpăra ceva). Oamenii sunt proiectați să perceapă lucrurile din jur prin simțuri, iar unul dintre cele mai importante simțuri care apar atunci când te aflii într-un loc nou, este cel olfactiv. Interacțiunea olfactivă cu spațiul magazinului tău trebuie să fie de efect. Pentru asta ai nevoie de lucruri luminoase care să atragă atenția. Poți apela, de exemplu, la un furtun led cu care să scrii diferite lucruri, eventual numele magazinului, sau să îl folosești pentru a încadra diferite piese ca într-o ramă luminoasă. Dacă dorești să nu ai un consum mare de energie pe site-uri ca led-zone.ro găsești o gamă variată de astfel de produse cu un consum foarte mic.

 

  • Mobilier din europaleți

 

     Chiar dacă magazinul tău va fi unul mic, tot vei avea nevoie de minim o masă și un scaun. Le poți face din paleți la un atelier de mobilier. Iar dacă te gândești la un magazin cu produse vestimentare, cu atât mai mult poți apela la ideea de a crea mobilier din paleți pentru a expune, să zicem, blugii. Acest tip de mobilier încă este în trend și probabil va fi mereu fiindcă este în același timp industrial și retro. Europaleții sunt foarte ieftini, în general, iar manopera nu ar trebui să coste nici ea prea mult. 

 

  •  Logo-ul sau semnul tău distinctiv

 

      Creează-ți o identitate de brand puternică, colorată și afișeaz-o în locul cel mai vizibil din vitrină sau clădire. Este foarte important ca, din cele mai populate zone din complexul comercial sau de pe stradă, logo-ul tău să fie vizibil și recognoscibil. Doar așa poți să semnalizezi faptul că exiști pe piața de retail offline, și doar așa poți ajunge să ai mai ușor vizitatori, care, ulterior, îți pot deveni clienți. Ține minte, nu toată lumea folosește google maps și este bine să fii vizibil și corespunzător semnalizat și în lumea reală. 

      Așadar, dacă ții cont de aceste idei inedite în amenajarea magazinului tău, sigur vei reuși să atragi mai mulți potențiali clienți! Spor la vânzări!

susra foto: pexels.com