Alegerea mobilei la comandă – 5 aspecte pe care să le iei în calcul înainte

Ai pus în balanță mobila la comandă și pe cea gata făcută, iar câștigătoare a ieșit prima varianta. O decizie înțeleaptă, însă simți că provocările de abia de acum încep. Ca să îți ușurăm responsabilitățile, am întocmit o listă cu cele mai frecvente greșeli pe care tind oamenii să le comită atunci când optează pentru mobilier la comandă.

Așadar, iată ce aspecte trebuie să iei în calcul înainte de a comanda noile piese de mobilier pentru casa ta.

1. Ține cont de dimensiunile spațiului

Mobila la comandă nu poate lua naștere fără măsurătorile corecte. Fie că te ocupi tu ori o echipă de specialiști, trebuie să fie puse în prim plan limitele încăperii. Dacă ai o bucătărie ori o cameră mică, investește în mobilă special concepută pentru astfel de spații, așa cum este cea cu locuri de depozitare inteligente. Consultă-te cu specialiștii pentru proiectarea mobilei la comandă și cere-le un sfat practic.

2. Nu alege mobilă la comandă care se demodează repede

Tendințele te pot seduce cu ușurință, însă trebuie să rămâi lucid în fața farmecului lor și să te gândești dacă vor mai fi pe culmile modei și peste un an ori doi. Așadar, optează pentru un model de mobilier care nu se demodează repede, ci care este apreciat indiferent de sezon. Bineînțeles, poți să ții cont de acest sfat dacă nu intenționezi să faci amenajări dese în următori ani. Totul depinde atât de bugetul tău, cât și de planurile tale de viitor.

3. Designul mobilei la comandă nu trebuie să fie cel mai important criteriu de selecție

Deși designul mobilierului la comandă este primul criteriu care atrage atenția, ia în calcul că nu trebuie să fie și principalul. Gândește-te dacă modelul ales se încadrează armonios în casa ta și dacă răspunde nevoilor tale.

4. Gândește-te la buget înainte de a da comandă de mobilă

Înainte de a te hotărî asupra unui model de mobilă la comandă pentru bucătărie, dormitor ori living, stabilește un buget. Nu te grăbi să faci propunerea firmei de proiectare înainte de a ști exact cât ești dispus să cheltui. Pe lângă suma la care te gândești, adaugă și eventuale cheltuieli care ar putea să apară pe parcurs. Poate vei fi nevoit să schimbi materialul cu unul mai calitativ ori vei realiza că se potrivesc alte accesorii la modelul ales.

5. Nu face economii sacrificând calitatea

Mobila la comandă este o investiție pe termen lung, astfel că nu ar trebui să sacrifici calitatea din dorința de a face mici economii. Cântărește bine beneficiile și compromisurile astfel încât să iei cea mai bună decizie. Spre exemplu, ia în calcul că mobilierul din bucătărie ori din baie se numără printre cele mai utilizate din casă și că se află într-un mediu cald și umed, astfel că materialele alese trebuie să fie de calitate.

Specialiștii MAM Bricolaj te așteaptă cu o gamă variată de accesorii și materiale pentru mobila la comandă, dar și cu o mulțime de idei practice.