Beneficiile implantului dentar la orice varsta

Desi stomatologia a evolat semnificativ in ultimii ani in ceea ce priveste tipul de tratamente sau tehnici si materialele folosite, in tara noastra se inregistreaza o crestere a afectiunilor stomatologice, generate de obiceiuri nesanatoase. Astfel, igiena orala precara si absenta controalelor regulate pot duce la deteriorarea si chiar la pierderea dintilor. Una dintre cele mai sigure si de durata solutii pentru inlocuirea dintilor lipsa o constituie tratamentul cu implant dentar.

Medicii specialisti implantologi de la clinica Dental Premier considera ca pe langa beneficiile de ordin estetic si functional, un implant dentar contribuie la un zambet sanatos si la o viata activa. Pacientii care apeleaza la acest tip de tratament, indiferent de varsta, sunt intr-o forma mai buna atat fizica cat si emotionala.

Pana la ce varsta este recomandat implantul dentar?

Se considera in mod eronat ca anumite afectiuni sau varsta conditioneaza tratamentul cu implant dentar, insa medicii implantologi recomanda aceasta solutie atat persoanelor tinere cat si celor in varsta care se confrunta cu problema lipsei dintilor.

Parodontoza sau osteoporoza, des intalnite in cazul persoanelor de varsta a treia, nu limiteaza accesul la tratamentul cu implant dentar. Persoanele care se confrunta cu acest tip de afectiuni pot beneficia de implanturi dentare.

Lipsa indelungata a unui dinte din maxilar duce la resorbtia osului, insa in aceste situatii se apeleaza la aditia de os pentru a sustine implantul care inlocuieste radacina naturala a dintelui. Astfel, chiar si persoanele de peste 75 de ani pot beneficia acest tratament in vederea inserarii implantului dentar.

Perioada de recuperare dupa implant dentar

Inserarea unui implant dentar este o interventie chirurgicala pentru care este nevoie de experienta si specializarea unui medic implantolog. Acesta evalueaza starea generala de sanatate a fiecarui pacient si recomanda cea mai buna varianta de tratament pentru un rezultat optim. In aceeasi vizita poate fi efectuata atat extractia unui dinte, daca este necesara, cat si inserarea implantului dentar. Perioada de recuperare este influentata de tipul interventiei, de numarul de implanturi necesare, de starea generala a pacientului si de respectarea recomandarilor specialistului.

Interventia de inserare a implantului dentar se realizeaza cu anestezie locala, astfel ca este total nedureroasa. In urmatoarele 2-4 zile dupa interventie, pacientul poate resimti un disconfort sau o inflamare a gingiei in zona respectiva. Acestea sunt de regula ameliorate printr-un tratament prescris cu antiinflamatorii sau analgezice.

Exista posibilitatea ca o lucrare protetica fixa temporara sa fie atasata in aceeasi sedinta, iar dupa ce implantul se osteointegreaza, sa fie inlocuita cu una definitiva.

Dental Premier – High Tech Dentistry®

EXCELLENCE CLINIC OF DENTSPLY SIRONA – Liderul Mondial in Tehnologie Dentara!

Bucuresti, Str. Maria Rosetti Nr. 26A

Tel: +40742.288.440 / +40758.237.878

www.dentalpremier.ro