Amenajarea spațiului de dining: 4 sfaturi practice

Zona în care se servește masa solicită adesea câteva caracteristici speciale, atât în ceea ce privește amenajarea, cât și în ceea ce privește decorul. Practic zona de dining trebuie să ofere mai presus de orice o perfectă stare de confort, deoarece activitățile desfășurate aici sunt menită să îți aducă relaxare. Dacă și tu ești interesat de amenajarea spațiului de dining pentru casa ta, iată ce ar trebui să ai în vedere.

Alege mobilier de calitate

Zona de dining ne impune cumva și tipul amenajărilor pe care ar trebui să le facem. Pentru că e o zonă în care este servită masa, fie singur, fie alături de familie sau invitați, vei avea nevoie de mobilier de calitate. În mod ideal mobilierul ar trebui să fie cât mai simplu, pentru că în definitiv ai nevoie de un spațiu util. Așa că ar trebui să îți îndrepți atenția către un set de scaune pentru dining cu design scandinav de la NordaShop.ro și către o masă potrivită acestora, astfel încât să ai un start bun în ceea ce privește amenajarea.

Încearcă să folosești nuanțe cât mai neutre, de la alb la bej sau roz piersică, tocmai pentru a nu încărca foarte mult vizual zona de dining. Poți acoperi masa cu fețe de masă sau o poți lăsa exact așa cum este ea, pentru că zona în sine nu necesită amenajări complexe (specifice mai ales stilului clasic).

Alege perdele și draperii în locul jaluzelelor

Chiar dacă ești o fire mai practică sau mai modernă, pentru zona de dining ai putea renunța la storuri și jaluzele. Aceste elemente au un aer impersonal, destul de neprietenos, așa că în locul lor poți instala galerii de care să agăți perdele diafane, lungi și draperii. Poți opta pentru perdele transparente și draperii opace sau pentru perdele semiopace tocmai pentru a nu bloca lumina naturală să intre în cameră.

Specialiștii în design interior ne atrag atenția asupra faptului că zonele de dining merg foarte mult în direcția pastelurilor, așa că poți fura această idee, te poți inspira și poți crea un spațiu modern și primitor chiar în casa ta.

Folosește pardoseli calde

Este de preferat ca în zona de dining să nu utilizezi placările ceramice sau piatra naturală. Deși acestea sunt cu adevărat estetice și funcționale, parchetul este un mod mai prietenos de a acoperi zona de dining. El are o căldură și o eleganță aparte, lucru care va contribui foarte mult la obținerea unui ambient plăcut pentru zona în care iei masa.

Optează pentru mic mobilier de relaxare

În funcție de dimensiunile diningului tău, poți opta chiar și pentru o mică zonă de relaxare, în care să montezi un fotoliu sau o canapea. Nu trebuie să instalezi elemente de mari dimensiuni, deoarece acestea vor atrage atenția mult prea mult. Poți însă să apelezi la mini canapele sau fotolii, pe care le vei putea folosi și ulterior, în cazul în care tu sau un alt invitați ați vrea să vă retrageți pentru un ceai sau pentru o cafea. De asemenea și în acest caz va trebui să respecți cromatica impusă de restul elementelor, iar pentru a aduce o pată de culoare poți folosi ghivece ornamentale, cum ar fi ghivecele cu bambuși, care aduc o stare de bine și de relaxare.

Zona de dining nu trebuie să fie neapărat o zonă pretențioasă, însă în același timp această cameră impune anumite reguli ce țin în mare parte de confort. Fii atent la ele și încearcă să amenajezi astfel încât să te simți bine în acest aranjament, pentru că în definitiv amenajarea ține de propria ta imagine în ceea ce privește zona în care vei servi masa.