Amenajarea spațiului de lucru. Accesorii și decorațiuni pentru o atmosferă plăcută

Atunci când lucrezi într-un spațiu mic și înghesuit, unde există multă dezordine, poate fi destul de greu să ții pasul cu toate sarcinile pe care le ai de rezolvat. Însă, acum există diferite soluții care ne pot ajuta să ne relaxăm și să fim mai productivi la birou. Iar una dintre ele constă în amenajarea spațiului de lucru. Cu puțină creativitate și cu ajutorul accesoriilor potrivite, vei putea transforma și tu spațiul de lucru într-un loc zen.

Lampă cu lumină ambientală

Este indicat ca mediul de lucru să fie întotdeauna cât mai bine luminat, așa că ar fi bine să îți poziționezi biroul în apropierea ferestrei, pentru a te bucura de lumină naturală, pe tot parcursul zilei. Se știe că lumina naturală poate crește productivitatea angajaților, așa că poți profita de acest lucru.

În ceea ce privește folosirea corpurilor de iluminat, îți recomandăm să înlocuiești luminile fluorescente cu lămpi cu lumină caldă.  Chiar dacă, în majoritatea birourilor, principala sursă de lumină este montată pe plafon, poți crea o atmosferă mult mai liniștitoare, amestecând sursele de lumină, prin folosirea unei lămpi cu lumină ambientală.

O zonă verde

Studiile susțin că plantele îți pot influența starea de spirit, iar acesta este un mare plus, mai ales în perioadele stresante. O simplă privire către un colț de natură poate reduce stresul și îți poate ridica moralul.

Dacă ai un birou spațios, poți organiza un colț verde, unde poți aduce mai multe ghivece sau vase cu plante. Dacă spațiul nu îți permite, poți opta pentru un perete verde din mușchi. Astfel, vei reuși să aduci natura mai aproape de tine și să decorezi spațiul din birou într-un stil inedit.

O canapea în culori neutre

Dacă vrei să creezi o atmosferă zen la tine în birou, optează pentru o gamă de culori neutre, cum ar fi bej, alb sau gri, care să îți inducă o senzație de calm și relaxare. În plus, aceste nuanțe se armonizează împreună și creează o continuitate vizuală între elementele din biroul tău. Așa că poți opta pentru o canapea de culoare gri și pentru perne decorative de culoare bej și vei crea un colț de relaxare. 

Un mobilier simplu

Pentru a crea o atmosferă cât mai relaxantă în birou ar fi indicat să optezi pentru un mobilier elegant, cu design simplu care să nu atragă foarte mult atenția. Spre exemplu, poți opta pentru câteva rafturi suspendate sau pentru un birou modular care să cuprindă și spații de depozitare. În schimb, ar trebui să eviți piesele de mobilier cu ornamente excesive sau cu multe detalii. 

Parfum de cameră

Lumânările, uleiurile esențiale, difuzoarele sau bețișoarele parfumate te pot ajuta să completezi atmosfera zen din birou. De asemenea, poți opta și pentru alte tipuri de produse feng shui cum ar fi o fântână cu fum care funcționează precum un difuzor de parfum.

Potrivit experților în domeniu, sunt ideale pentru un mediu de lucru productiv următoarele arome: scorțișoară, mentă, lămâie, măr, portocală și rozmarin. 

O pătură din lână

Dacă vrei să ai un scaun de birou confortabil și călduros, îl poți acoperi în timpul iernii cu o pătură pufoasă din lână. De asemenea, pentru a crea o atmosferă zen, poți opta și pentru alte materiale naturale cum ar fi lemnul – pentru mobilier,  bumbacul sau pielea pentru tapițerii sau piatra pentru podele și pereți.

Un coș pentru accesorii

Un birou aglomerat nu te va ajuta niciodată să te concentrezi asupra taskurilor tale. Tocmai, de aceea, este important să îți organizezi cât mai bine spațiul de lucru și să depozitezi într-un coș special toate accesoriile de birotică, gadgeturile electronice sau broșurile primite de la clienți și parteneri. 

Așadar, cu ajutorul accesoriilor potrivite îți poți transforma biroul într-un spațiu de lucru zen, unde te vei putea concentra mult mai bine, pentru a-ți finaliza eficient sarcinile.