Apa alcalină – băutură sănătoasă sau publicitate scumpă?

Cu toții știm că un consum responsabil de apă zilnic, ajută corpul să se mențină în formă și sănătos. De fapt, aici este vorba despre hidratarea funcțiilor organismului. Dacă nu ai auzit până acum, există o bautură minune și nu, nu este vreun produs nou scos pe piață, este vorba despre apa ionizată alcalină.

Apa ionizată alcalină, este produsul unui proces de ionizare cu ajutorul unui dispozitiv special cunoscut sub numele de ionizator de apă. Există foarte mulți susținători a acestei băuturi, mai ales că aceasta poate echilibra pH-ul corpului, crește energia și apăra organismul de unele boli.

Există teorii precum că apa alcalină nu este așa de benefică deoarece nu poate elimina unele bacterii în totalitate.

Din cauza acestor teorii apărute în mediul public, ne-am gândit să venim în ajutorul tău și să îți răspundem la câteva întrebări care poate nu au avut răspunsuri clare sau te-au pus într-o situație de disconfort referitor la consumul de apă ionizată alcalină.

Foarte mulți nutriționiști au răspuns pozitiv la un set de întrebări apărute în mediul public, despre consumul de apă ionizată alcalină și cea mai importantă întrebare a fost legată de beneficiile apei ionizate alcaline.

Ce este apa alcalină?

Dacă vorbim despre apa alcalină, de fapt, aceasta se referă la scara de măsurare a pH-ului, care se află in intervalul 0 – 14. În partea inferioară a scării pH-ului se află apa mai acidă, pH-ul 7 este apa pură, iar peste 7, pe scara de măsurare a pH-ului apa este alcalină.

 

Apa alcalină modifică pH-ul organismului?

Raspunsul este, într-o oarecare măsură DA. Corpul este cel ce menține un pH potrivit, însă apa ionizată alcalină ajută organismul în menținerea mai ușoară a pH-ului.

 

Apa de la robinet este alcalină?

Apa de la robinet are pH-ul între 7,2 și 7,4. De asemenea conține minerale importante precum calciu, magneziu, potasiu. În funcție de locul de furnizare, aceasta poate fi o sursă de minerale cuprins între 1% și 20% din necesarul zilnic de calciu și magneziu.

 

Apa alcalină ajută pacienții cu reflux acid?

S-au făcut numeroase studii care arată că apa alcalină ajută pacienții cu reflux acid. Aceasta reduce enzima responsabila de acidul gastric, teste făcute cu apă alcalină cu un pH de 8,8.

Acum că ai aflat detalii importante despre consumul de apă alcalină, în funcție de starea de sănătate a organismului tău, te sfatuim să întrebi și un nutriționist care cu siguranță îți va putea dimensiona cantitatea de apă alcalină pe care ar trebui să o consumi zilnic.