Curățarea unui filtru de apă

Cu toții știm că apa potabilă pe care o consumăm din sistemul public trebuie să îndeplinească anumite condiții privind potabilitatea, pentru a ne asigura consumul zilnic. Este important de știut faptul, că apa din sistemul public poate conține și contaminanți iar în acest sens tot mai mulți dintre noi, ne-am îndreptat atenția spre achiziționarea unor sisteme de filtrare și purificare a apei.

 

Însă achiziționarea unui astfel de sistem este doar un prim pas dacă dorești să consumi apă de o calitate superioară și mai sănătoasă. Este necesar să ai în vedere un aspect foarte important și anume, curățarea sau înlocuirea filtrului care reține impuritățile din apă.

 

Curățarea unui filtru de apă nu este un proces anevoios insă trebuie să ai în vedere ca pentru fiecare tip de filtru de apă, procesul de curatare se poate modifica intr-o oarecare măsură.

 

Pași pe care trebuie să-i urmezi pentru a curăța un filtru de apă montat sub chiuvetă:

 

  1. Închiderea robineților – Pentru a evita o inundație, asigură-te că robineții din zona în care vei lucra sunt închiși. Unele filtre de acest gen pot avea și un sistem de depresurizare, pe care va trebui să-l activezi înainte de a demonta filtrul propriu-zis.

 

  1. Demontarea filtrului – Filtrele pot fi de mai multe tipuri. Majoritatea sunt de polipropilenă, care sunt de unică folosință, filtrele din materiale sintetice sau cele din carbon. Filtrele din carbon sunt introduse in carcase din material plastic pentru a evita răspândirea granulelor în recipientul filtrului.

 

  1. Curățarea filtrului – Cea mai bună modalitate de curățare a filtrului este să elimini murdăria sub un jet de apă mai puternic. Pentru filtrul din material sintetic, după curățare, îl poți așeza în carcasă, adaugi solutie de acid oxalic compus din 62,5 grame de pudră de acid oxalic la 4 litri de apă, și îl poți lăsa aproximativ 20 de minute în acea soluție. În cazul filtrului pe bază de carbon, se recomandă inlocuirea ecestuia dacă perioada de lucru a depășit 9 luni sau daca volumul de lucru a fost epuizat.

 

  1. Montarea filtrului – După curățarea filtrului din material sintetic, în carcasa acestuia poți pune 50 mil de înalbitor și restul până la umplerea acestuia cu apă, acest pas ajută la neutralizarea bacteriilor din apă.

 

Acum că ai aflat cum se curătă un filtru de apă, din cauza creșterii gradului de poluare, îți recomandăm să achiziționezi doar sisteme de calitate pentru filtrarea apei, si mai mult decât atât cere sfatului unui specialist în acest domeniu dacă vrei să te bucuri de apă curata pentru o perioadă lungă de timp.