Aparatul dentar Invisalign: soluția revoluționară pentru dinți perfecți

Îți dorești un zâmbet estetic, dar nu vrei să porți aparatul dentar clasic? Invisalign poate fi opțiunea perfectă pentru tine! Brevetat în SUA, aparatul dentar Invisalign este soluția optimă de tratament atât în cazul persoanelor care își doresc dinți perfect aliniați, cât și în cazul persoanelor care caută o soluție de îndreptare a dinților 100% transparentă.

Ce este aparatul dentar Invisalign?

Acest tip de aparat dentar revoluționar este constituit dintr-un set de gutiere transparente, deci te vei bucura de estetică și funcționalitate, în același timp. Spre deosebire de aparatele dentare clasice, Invisalign funcționează prin aplicarea unei forțe controlate a gutierelor asupra dinților. 

Fiind un tratament inovator, ce oferă un plus de confort și este personalizat, aparatul dentar Invisalign este soluția preferată de pacienții care își doresc un zâmbet estetic, fără disconfortul cauzat de brackeții unui aparat dentar clasic. 

Acest tip de aparat dentar reprezintă soluția optimă de îndreptare a dinților, fără vizite multiple la un cabinet stomatologic București, în cel mai discret mod posibil. Astfel, alegând acest tip de aparat dentar îți vei îmbunătăți în mod semnificativ estetica dentară, fără ca cei din jur să observe acest lucru. 

Pacientul care optează pentru această modalitate de îndreptare a dinților va primi un aparat 100% personalizat, compatibil cu dantura și mușcătura sa, creat utilizând tehnologia digitală, astfel încât fiecare pacient să se bucure de un confort sporit, eficiență, dar și estetică.

Cum funcționează aparatul dentar Invisalign?

Aliniatorii unui aparat dentar Invisalign sunt similari cu un aparat de protecție a gurii și oferă rezultate fabuloase în cazul dinților strâmbi, distanțați sau suprapuși. Gutierele sunt realizate dintr-un plastic transparent, ce se poartă timp de mai multe săptămâni pentru a deplasa dinții din poziția actuală spre cea recomandată de medicul ortodont.

Spre deosebire de alte aparate dentare, Invisalign poate fi îndepărtat pentru a putea mânca, servi o băutură sau pentru a te putea spăla pe dinți.  În general, tratamentul durează între 12-18 luni, fiind o alegere foarte populară pentru pacienții adulți, deși adolescenții ar prefera oricând Invisalign decât un aparat dentar metalic. 

Când este util aparatul dentar Invisalign? 

La început, Invisalign era folosit pentru a trata afecțiuni minore, însă odată cu evoluția tehnologică, acest aparat dentar este suficient de puternic pentru a trata inclusiv:

 • Ocluzia adâncă;
 • Ocluzia inversă;
 • Înghesuirile dentare;
 • Treme și diasteme;
 • Ocluzia încrucișată;
 • Ocluzia deschisă.

Avantajele pe care ți le oferă Invisalign, spre deosebire de aparatele dentare clasice

Fiind o metodă revoluționară de îndreptare a dinților, Invisalign oferă pacientului o mulțime de avantaje, printre care:

 • este un aparat dentar 100% personalizat, proiectat și realizat utilizând tehnologie digitală;
 • acționează programat asupra fiecărui dinte;
 • este confortabil;
 • nu produce leziuni ale gingiei sau la nivelul mucoasei bucale;
 • implică vizite mai rare la specialist, față de aparatul dentar clasic;
 • permite menținerea unui nivel optim de igienă dentară, pe toată durata tratamentului;
 • pacientul nu are restricții în ceea ce privește alimentele consumate.

Tipuri de aparate dentare Invisalign

În funcție de problema ortodontică, Invisalign poate fi utilizat pe ambele arcade sau doar pe una singură. Iată câteva informații despre fiecare:

Aparat dentar invizibil invisalign pe ambele arcade

Acesta este folosit pentru a corecta malpoziții mai puțin severe, precum și anomaliile dento-maxilare. Acest tip de aparat dentar utilizează două gutiere transparente, câte una pentru fiecare arcadă, iar durata tratamentului depinde de severitatea problemelor.

Aparat dentar invizibil invisalign pe o singură arcadă

Aparatul dentar Invisalign single este ideal pentru redresarea ortodontică, derotări, intruzii, extruzii etc.

Aparat dentar invizibil invisalign pentru copii

Invisalign Teen este soluția optimă de tratament pentru copii și adolescenți, dat fiind faptul că nu le afectează rutina zilnică și nici încrederea în propria persoană. Spre deosebire de aparatul dentar pentru adulți, Invisalign teen vine cu o serie de avantaje: aliniatorii au spații pentru dinții ce încă nu au erupt, au „butoane” speciale, colorate, care îi arată ortodontului dacă adolescentul a purtat suficient de mult aparatul dentar (recomandarea este 20-22 de ore/zi).

 

Foto: Dr. Alexandra Mircea