Cum alegi o clinică ortopedie pentru recuperare medicală?

Chiar dacă operațiile aparatului locomotor sunt unele relativ simple, trebuie să ne gândim și la durata de recuperare și reușita operației, lucruri care țin de clinica ortopedie pe care o alegem și totodată, de experiența medicului specialist. Ca și în cazul altor intervenții, este important să alegem o persoană specializată în domeniu, ce are vechime, care ne oferă o siguranță și este încrezătoare în rezultatele pe care le va obține.

Pentru a putea alege persoana ce se va ocupa de recuperarea noastră medicală, este recomandat în primul rând să ne informăm și să cerem părerile mai multor specialiști. Ca și pacient, este important să consulți cel puțin părerea a doi specialiști de la clinici diferite, dacă nu chiar mai mulți.

Chiar dacă ne oprim asupra unui medic care este foarte bun și ne oferă încredere, este important ca acesta să activeze și într-o clinică sau într-un spital bine dotat, modern pentru a duce la bun sfârșit recuperarea așa cum trebuie. Este important ca spitalul sau clinica la care alegem să mergem să fie una dotată și curată. Trebuie să conștientizați că vizitele la doctor și la clinică  vor fi dese deoarece sunt necesare discuții și consultații înainte de efectuarea de recuperare medicala și consult postoperator. Tocmai de aceea este important ca spitalul sau clinica să fie un spațiu bine îngrijit și dotat, pentru a ne oferi siguranța de care avem nevoie dar și pentru a avea la dispoziție obiectele necesare pentru recuperare.

Un factor ce mai poate sta la baza alegerii unei clinici ortopedice este unul ce ține de tratamentul oferit. Dacă vrem să avem parte de un tratament personalizat, ce ne oferă o maximă șansă de recuperare într-un timp scurt, cu siguranță trebuie să alegem cu grijă.

Comunicarea între pacient și medic, kinetoterapeut și alte persoane integrate în procesul de recuperare este una importantă în alegerea clinicii. Pentru a face o alegere bună, trebuie să ne asigurăm că există o comunicare ce va duce cu timpul la reușita tratamentului.

În alegerea unei clinici ortopedice trebuie să luăm în calcul și aparatura de care dispun deoarece ea va sta la baza reușitei recuperării noastre și cu siguranță orice persoană își dorește o recuperare cât mai rapidă și cu tehnici moderne la momentul actual.

Este indicat să punem în balanță serviciile oferite și prețul pe care îl dăm pentru ele. Nu putem irosi mulți bani pe tratamente ce nu vor da rezultate sau poate chiar mai rău, ne pun în pericol. Recuperarea medical este importantă deoarece în funcție de rezultate ei noi vom fi capabili să ne reluăm activitățile iar dacă aceasta nu este făcută corespunzător vom avea de suferit.

În cazul în care avem cunoștințe care au trecut prin astfel de intervenții și au avut un parcurs bun la o anumită clinică, cu un anumit doctor, putem programa o consultație cu acesta și să vedem dacă este potrivit și pentru noi să urmăm programul de recuperare tot cu el.