Artist al secolului XXI? Secretele succesului in arta contemporana

 

Pasionat de arta, dornic de cunoasterea frumosului si a uratului? Estetica vizuala face parte din fiinta ta si simti ca cel mai bine te poti exterioriza prin creatii artistice, care sunt catalogate ca apartinand artelor plastice sau celor decorative? Daca vrei ca munca ta, mesajele pe care le exprimi prin lucrarile tale, sa fie apreciate de un public cat mai larg, este nevoie sa pui accent pe publicitate si criteriile stilistice general valabile care te vor ajuta sa fii recunoscut.

Non-conformismul tinerelor generatii din societatea contemporana

Dotarile tehnice ale celor care doresc sa experimenteze cu noi medii de lucru, se afla in jurul lor, neavand limite cand isi aleg materiile prime. Foarte multi artisti excentrici au inclocuit clasica panza din tesatura si vopseaua de consum, ceramica, sticla si metalul in forma de placi, cu materiale aparent neutilizabile in acest scop, refolosind si oferind un nou scop obiectelor de uz casnic precum fitingurile regasite pe pagina https://www.nicometaltub.ro/fitinguri-pentru-sudura , reusind sa creeze opere artistice cu o valuare incomparabila cu precedentele sale.

Lasa-te influentat de mediu, insa nu-ti pierde unicitatea nucleului tau ca entitate artistica. Fii deosebit si dornic sa experimentezi, sa descoperi. Unele dintre cele mai importante secrete ale artistilor clasici, mentionati in Istoria Artei Universale, sunt:

  • Creativitatea este dezvoltata atat datorita capacitatii artistului de a se inspira din orice, din fiecare evenimente desfasurat in societatea contemporana lui sau a celor apuse, cat si prin imortalizarea si redarea gandurilor, emotiilor si trairilor sale.
  • Impunerea stilului personal este esenta fiecarei lucrari artistice, regasindu-se atat in artele plastice si decorative, cat si in cele dramatice, muzicale ori in literatura. Fie ca optezi sa lucrezi cu tevi de la Nicometaltub, cu materiale reciclabile sau obiecte uzuale, niciodata nu iti ingradi libertatea capatata prin harul de artist si exprima-ti propria viziune, fara a avea frica limitarii.
  • Inovatia – desi roata nu se poate inventa inca o data, aceasta poate sa fie proiectata altfel, fiind privita dintr-un alt unghi, ori punct de vedere. Daca cineva ii vede utilitatea, altcineva ii va observa frumusetea, o a treia persoana, apreciandu-i valoarea filozofica.

Avangardismul adus de tinerele generatii

Termenul de “avant-garde” nu defineste doar un curent cultural-artistic care se claseaza intr-o perioada istorica, el este insemnul purtat de tinerele generatii ale fiecarei epoci, este semnatura celor care vor sa aduca noul in rutina contemporaneitatii lor. Artistii isi lasa amprenta in societate, prin:

  • Opere care reflecta societatea, imortalizata in momente si evenimente de actualitate;
  • Sustinerea pe care o ofera cauzelor ce determina evolutia societatii din timpul vietii lor;
  • Crearea unui continut trecut prin propriul filtru, acesta fiind construit si hranit constant cu experienta precursorilor lor.

Lasa-ti amprenta in istoria artei, atat prin lucrarile artistice pe care le faci, cat si prin stilul, atitudinea si personalitatea pe care o dai operelor tale. Daca nu iti doresti sa fie simple piese de muzeu, atunci trebuie sa le daruiesti un suflet, care sa poarte un mesaj in care se pot regasi cat mai multi indivizi ai societatii contemporane.