Avantajele încălțămintei din piele naturală

Dacă ar fi să facem un clasament al materialelor preferate din care este confecționată încălțămintea, un anumit tip de material se distinge dintre toate, într-un mod foarte evident. Acesta este pielea naturală. Iar oamenii răspund la această întrebare într-un mod aproape instinctiv. Și nu deloc întâmplător răspunsul lor este unul instinctiv și atât de categoric. Încă din vremuri preistorice oamenii au folosit pielea naturală în vestimentație, aceasta fiind folosită inclusiv la încălțăminte. Există un pantof descoperit de oamenii de știință care datează din anul 3500 î.Hr. și care era confecționat dintr-o singură bucată din piele de vacă. Acest lucru vorbește despre rezistența materialului și calitatea lui superioară. Producția de piele este așadar una dintre cele mai vechi meșteșuguri. Astăzi, oamenii declară că nu există nimic altceva mai bun ca un pantof din piele de bună calitate, în ciuda faptului că unele astfel de articole de încălțăminte sunt mai scumpe. Voi încerca să-ți prezint motivele pentru care merită să investești în pantofi din piele și care sunt avantajele purtării lor.

Confort

Primul aspect pozitiv al alegerii pantofilor din piele este confortul pe care-l oferă. Sentimentul pe care-l trăiești probând și purtând acest tip de încălțăminte este că nu există o potrivire mai bună, că efectiv este făcut pentru tine. Fiind un material natural, acesta este elastic și are capacitatea de a se întinde, mulându-se pe picioarele tale. Experiența este extraordinară, te îndrăgostești pe loc de un asemenea produs.

Calitate și durabilitate

Principalele calități ale pielii ca material de încălțăminte derivă din materia acesteia, care este de natură „organică”. Faptul că literalmente nu poate exista ceva mai bun în lume, datorită texturii care are o origine naturală. Calitatea materialului este pur și simplu indiscutabilă. Tot datorită organicității sale, pielea este rezistentă la rupere, crăpare, despicare, mai ales în condiții de climă extreme, cum ar fi înghețul sau aerul torid al verii. Încă nu există un material sintetic pe care producătorii să-l fi realizat și care să fie măcar comparabil, din punct de vedere al calității și durabilității, cu pielea naturală.

Întreținere ușoară

Cu toții dispunem de un timp limitat și suntem pe grabă atunci când părăsim casa pentru diverse treburi. Dacă încălțările nu sunt cumva pregătite de drum, știi bine că o vei scoate la capăt cu ușurință dacă acestea sunt din piele naturală. Întreținerea lor este relativ simplă și la îndemână. Incomparabil mai ușoară decât încălțările din material textil, spre exemplu. O cârpă moale și curată, mai rar și numai la nevoie ușor umezită, poate face treaba rapid și eficient. Iar acest lucru nu e deloc necesar zilnic, ci de maxim două ori pe săptămână. Evident, întreținerea înseamnă și tratarea regulată cu cremă de pantofi sau cremă hidratantă, pentru ca încălțările tale să-și păstreze cât mai mult prospețimea lor.

Modă și stil

Există ceva anume în natura pielii care prin aspectul său întotdeauna a degajat un aer de clasă, eleganță și stil. Iar ceea ce simți nu este deloc întâmplător. Deoarece pielea este întrebuințată pentru vestimentație de mii de ani, fiind unul dintre cele mai vechi materiale folosite inclusiv pentru încălțăminte. Întotdeauna aceasta a fost opțiunea de top pentru o largă varietate de tipuri și stiluri de încălțăminte, de la cizme și ghete solide de iarnă, pană la cele mai elegante și în același timp rezistente sandale de vară. Datorită trăsăturilor sale, pielea poate fi întrebuințată pentru o gamă largă de modele și stiluri.

Respirabilitate excelentă

Natura organică de care am menționat mai sus asigură și alte calități unice pielii. Probabil o știi, dar trebuie menționat că pielea naturală respiră prin pori. Aceasta asigură un tranzit ideal al umidității între laba piciorului și mediul extern. Pe de o parte, pielea naturală lasă aerul să ajungă la picioarele tale, asigurând un confort propice. În al doilea rând, acest material absoarbe umezeala din picioare și o elimină în exterior prin evaporare. Așa se și explică de ce produsele din piele au fost dintotdeauna cele mai bune și în privința mirosurilor degajate din purtarea încălțămintei.

Pielea naturală conferă o protecție termică ideală și pe timp de iarnă, asigurând căldură piciorului, în mare parte datorită faptului ca ea constituie la exterior o barieră excelentă pentru frig și conservă căldura degajată de corpul uman în interiorul încălțămintei. Cu siguranță, pentru sezonul rece ai nevoie de niște ghete rezistente din piele pentru intemperiile inevitabile acestei vremi. Ghetele de damă disponibile pe ANNA CORI sunt din piele naturală, de o calitate superioară.

Ecologie

Utilizarea încălțărilor din piele este o opțiune înțeleaptă și din alt punct de vedere. Pentru că spre deosebire de materialele sintetice, pielea naturală este și un produs ecologic. Pe de o parte, fibrele și substanța sintetică ale celorlalte materiale alternative de pe piață au un efect dăunător asupra mediului atunci când sunt fabricate, deoarece eliberează substanțe nocive. Pe de altă parte, după ce sunt utilizate, aceste produse sintetice ieftine nu pot fi descompuse și reprezintă o reală povară pentru mediu, contribuind la degradarea lui. Pielea nu provoacă niciuna dintre aceste probleme, prin caracterul ei natural descompunându-se ușor, însă va trebui să te asiguri că producătorul folosește un produs natural fără alte substanțe chimice în compoziție.

Acestea sunt motivele pentru care este benefic să investești în niște pantofi de calitate din piele. Utilizarea lor, datorită rezistenței sporite dovedite, te va scuti de schimbarea în plus a cel puțin unei perechi de pantofi ieftine și din material sintetic, ceea ce, într-un final, te va duce către aceleași costuri. În schimb, vei câștiga calitatea și confortul pe care numai pielea naturală îl poate oferi.