Ce poți face acum cu obiectele din aur pe care nu le mai folosești

Expresie supremă a bogăției, aurul este, poate, cel mai apreciat metal prețios. Putem spune, în mod cert, că în colecția de accesorii a oricărei persoane se găsește cel puțin o bijuterie din aur. Însă, la fel de bine, putem afirma și că aproape oricine deține unul sau mai multe obiecte confecționate din acest material deosebit, dar pe care nu le mai folosește din varii motive. Ei bine, dacă ai acasă aur nefolosit, ia în considerare valorificarea acestuia. În loc să-l lași să se degradeze, poți opta pentru una dintre variantele de mai jos.

Valorifică obiectele din aur la o casă de amanet

Cât de ușor poți transforma aurul într-un veritabil capital financiar? Mergi la o agenție sau verifică online prețul aurului la amanet, acceptă evaluarea lucrurilor tale și poți primi bani pentru obiectele tale. În general, casele de amanet efectuează un test de gravură-acid pentru a se asigura de autenticitatea aurului, dar și pentru a-i stabili valoarea în funcție de carataj. Așa, vei beneficia de o evaluare corectă și transparentă, iar, în urma vânzării obiectelor către agenție, încasezi suma stabilită prin contract, fără nicio altă obligație din partea ta. În cazul în care încă nu ești decis să vinzi aurul nefolosit, îl poți utiliza ca garanție pentru accesarea unui împrumut la o casă de amanet. O astfel de unitate acceptă metalul prețios în orice formă și stare, atât pentru achiziție cât și în regim de amanet.

Apelează la serviciile unei bijuterii

În general, aurul este deosebit de plăcut din punct de vedere estetic. Dacă, însă, deții accesorii care și-au pierdut din strălucire ori s-au deteriorat, le poți da o nouă viață. La o bijuterie sau un magazin de specialitate, ai posibilitatea să repari toate podoabele astfel încât acestea să fie din nou frumoase și atrăgătoare. Dacă sunt într-o stare avansată de deteriorare sau, pur și simplu, nu te vezi purtând vechile bijuterii ale bunicii, le poți da la schimb pentru a achiziționa unele noi. Ține cont totuși de caratajul aurului pe care îl ai deoarece există posibilitatea ca accesoriile pe care le vei cumpăra să fie diferite. Astfel, s-ar putea să fie necesar să mai plătești și o anumită sumă de bani dacă sunt diferențe ori poți achita taxele respective tot în aur.

Transformă aurul în noi obiecte

Dacă nu intenționezi să vinzi aurul nefolosit, dar nici nu vrei să-l recondiționezi ca să te bucuri de el în forma avută, ai varianta de a-l transforma într-un obiect cu totul nou. Nu este simplu să găsești un bijutier care să-l topească și să-l readucă la viață ca un accesoriu conceput în funcție de preferințele tale, însă nici imposibil. Atenție! Ai în vedere că rezultatul poate fi imprevizibil, iar în momentul prelucrării s-ar putea să mai pierzi din gramajul metalului prețios.

Obiectele nefolosite își pierd valoarea în timp, așa că transformă-le în accesorii noi sau numerar și te vei bucura de un câștig semnificativ!