Avantajele si dezavantajele unei canapele din piele

Atunci cand trebuie sa alegem canapele pentru propria locuinta, pentru birou sau, de ce nu, pentru o locatie HoReCa, exista o serie de factori care ne influenteaza decizia. De la pret si pana la design sau dimensiune, toate aceste aspecte pot face diferenta in termeni calitativi si practici, determinandu-ne alegerea. Printre aceste aspecte, in ceea ce priveste designul, se numara si textura canapelei – mai precis, materialul folosit pentru tapiterie. Astfel, poti opta fie in favoarea unei canapele din piele, fie pentru o canapea din stofa.

In cazul in care preferintele tale corespund primei categorii si intentionezi sa achitizionezi una sau mai multe canapele din piele, trebuie sa stii ca astfel de piese de mobilier vin la pachet atat cu o serie de avantaje, cat si cateva dezavantaje. Afla despre ce e vorba, in continuare!

Avantajele unei canapele din piele

In primul rand, o astfel de canapea denota rafinament si foarte multa eleganta, fiind totodata extrem de versatila. Pielea este un material atemporal, care tot timpul va fi la moda si se va preta oricarui tip de amenajare. Indiferent ca vrei sa mobilezi un living, un birou sau o receptie, canapelele din piele se vor incadra de minune in decorul tau.

In al doilea rand, acest tip de canapele se curata foarte usor, spre deosebire de modelele tapitate cu material textil. Mai mult, pielea se pateaza foarte greu, astfel incat daca ai varsat din greseala o ceasca de cafea sau un pahar cu vin pe suprafara canapelei, nu va fi nicio tragedie. Fiind mult mai rezistente la uzura si la pete decat canapelele din stofa, acestea dintai nu-si pierd proprietatile cu timpul: nu se decoloreaza, nu se pateaza, nu-si subtiaza textura, nu prind mirosuri etc. Investitia este una sigura pe termen lung.

In ceea ce priveste mirosurile neplacute, alegerea unei canapele din piele este ideala pentru o casa de fumatori, deoarece mirosul de tutun nu va patrunde in material. Nu in ultimul rand, aceste canapele ofera impresia de lux si statut social inalt, prin designul lor impozant. Unul din modele cele mai reprezentative este canapeaua Chesterfield.

Dezavantajele unei canapele din piele

Acestea tin mai degraba de intretinerea canapelei. Pielea naturala este sensibila la razele solare, iar daca acestea actioneaza asupra sa in mod direct, in cazul in care canapeaua este asezata langa geam sau un perete vitrat, atunci exista riscul ca materialul sa crape cu timpul. Pe de alta parte, pielea este un material sensibil la temperaturi, iar pe timpul iernii o astfel de canapea poate parea rece la prima atingere. In schimb, pe timpul verii, aceasta poate produce senzatia de supraincalzire. Dar aceste situatii au loc, bineinteles, doar in conditii extreme.

Canapelele din piele nu sunt recomandate persoanelor care detin animale de companie precum caini sau pisici, deoarece materialul poate fi foarte usor zgariat de catre acestea si, prin urmare, deteriorat. Un alt dezavantaj trebuie mentionat in cazul modelelor extensibile tapitate cu piele. Astfel de piese sunt recomandate doar pentru dormitul ocazional, deoarece asternuturile pot aluneca de pe canapea in timpul somnului. In orice caz, intretinute corespunzator, canapelele din piele pot fi o investitie pe viata.