Beneficii aduse de complexul: calciu, magneziu și zinc

Zincul, magneziul și calciul sunt de multe ori adăugate într-un singur supliment, iar acest lucru se datorează faptului că se completează reciproc în organism. Fiecare dintre mineralele acestea sunt esențiale pentru a avea un organism puternic și sănătos. În timp ce zincul ajută sănătatea pielii, a părului și a unghiilor, magneziul și calciul este esențial pentru sănătatea dinților și a oaselor. Acestea fiind doar câteva dintre numeroasele beneficii. Sunt și anumite afecțiuni care sunt prevenite dacă avem suficient calciu, magneziu și zinc în organism, deoarece nu avem parte de deficiență. Aceasta din urmă fiind de fapt motivul apariției diverselor afecțiuni. De aceea este important pentru sănătatea noastră să ne asigurăm că nu avem deficit.

Pentru o mai bună înțelegere a existenței acestor minerale în organismul nostru, sunt câteva beneficii esențiale pe care ni le aduc. Printre acestea se află:

Calciu are un rol important in organism si este cel mai abundent mineral in corpul uman. Care sunt beneficiile calciului si de ce avem nevoie de el?

Avem nevoie de calciu pentru sănătatea oaselor

Pentru a întări și contrui oasele, calciul lucrează în mod sinergic cu magneziul, precum și cu alte minerale și vitamine. Această sinergie ajută de asemenea la asigurarea sănătății sistemului cardiovascular, precum și la transmiterea impulsurilor nervoase.

Funcția musculară și contracția vasculară este de asemenea reglată de calciu, dar acesta are de asemenea un rol important în prevenirea crampelor musculare.

Sunrse bogate în calciu sunt produsele lactate. În cazul persoanelor care urmează o dietă pe bază de plante, sunt numeroase surse vegetale care au în componența sa calciul, precum varza, spanacul, broccoli. Putem să găsim calciu și în alimente îmbogățite, precum cerealele, tofu și laptele de plante.

Zincul și magneziul ne pot face dispoziția mai bună

Zincul și magneziul au un rol important în trimiterea de semnale și în procesarea creierului. De aceea este extrem de important să ne asigurăm că avem suficiente minerale în organismul nostru pentru a nu ne afecta starea de spirit din cauza deficitului.

Imunitatea este întărită cu ajutorul mineralelor esențiale

Sunt câteva minerale care sunt esențiale pentru reducerea inflamațiilor și stimularea imunității. Stimularea inflamațiilor de către sistemul imunitar este normală, însă excesul poate să provoace boli precum cele de inimă sau cancer.

Mineralele ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge

Dacă avem o cantitate suficientă de magneziu și zinc în organism ajutăm la reglarea nivelului de zahăr din sânge.

Ajută la îmbunătățirea calității somnului

Dacă ne dorim să dormim mai bine, atunci e necesar să ne asigurăm că avem suficient magneziu și zinc în organism. Datorită magneziului, care ajută la stimularea sistemului nervos parasimpatic al organismului, ne simțim mai relaxați și mai liniștiți. Asta ne ajută să adormim mai rapid și să avem somnul mai calitativ.

Studiile care au fost efectuate arată că nivelurile crescute de zinc crescute din sânge sunt utile în creșterea calității somnului.

Concluzie și recomandări

Starea și sănătatea noastră sunt influențate de nutrienții și mineralele pe care le avem sau nu le avem în organism. De aceea este important să cunoaștem ce se poate întâmpla dacă avem deficit, pentru a știi și ce soluții avem pentru a evita anumite afecțiuni.

Începe să ai grijă de sănătatea ta de acum!