Beneficiile explicate ale puțurilor de apă

În 2018, Cape Town, capitala legislativă a Africii de Sud, intra sub posibilitatea instaurării unui scenariu demn de distopii hollywoodiene: Ziua Zero. Circa 4 milioane de oameni începeau o perioadă de raționalizare drastică a apei ca măsură de prelungire a termenului până la care orașul rămânea fără. 

La polul opus, România deține circa 2500 de izvoare și 60% din rezervele de apă minerală a Europei, fiind practic unul din statele cu cele mai bogate resurse de apă. 

Partea cea mai importantă este că orice proprietar de pământ poate să aibă acces la această resursă.

Orice firmă de foraje de puțuri de apă profesionistă vă poate oferi acest beneficiu în termen de câteva zile. Odată instalat sistemul, accesul la apă potabilă este nelimitat, gratuit și, cel mai important, sănătos.

Să ne uităm mai îndeaproape la beneficiile explicate ale puțurilor de apă.

Banii

Forajul pentru o casă are nevoie de apa dintr-un acvifer de adâncime medie, ceea ce înseamnă costuri aproape insignifiante în comparație cu economisirea pe care o vei face permanent odată cu instalarea a avut loc. 

Apă curată

Orice structură integrată de alimentare cu apă, fie ea și din spațiul rural, înseamnă o filtrare chimică a apei potabile. 

În mediile urbane, de exemplu, filtrarea se face cu clor și fluorură, dar și alte substanțe chimice. Specialiștii spun că nu există niciun pericol de sănătate, ba chiar că apa tratată astfel este liberă de microbi și impurități.

Cu toate acestea, un puț de apă făcut de o echipă de profesioniști îți oferă acces la o apă nemodificată chimic, dar filtrată în mod natural prin straturile prin care ea trece până ajunge la pânza freatică. 

Altfel spus, vei avea acces la o sursă de apă curată, dar în forma ei naturală, păstrând deci proprietățile minerale specifice.

Accesul permanent la apă proaspătă

Pe măsură ce instalațiile centralizate din orașe se apropie de uzarea morală, defecțiunile sunt iminente. Asta implică o întrerupere a alimentării cu apă, fenomen tot mai frecvent. 

Independența unei gospodării alimentate printr-un puț de apă este un beneficiu foarte important care rezolvă orice situație neprevăzută încă înainte să se fi întâmplat. 

O amprentă ecologică

Problema poluării rămâne și una de stil de viață a fiecăruia dintre noi. Reducerea deșeurilor, îndeosebi a peturilor de plastic, este un alt beneficiu vizibil când sursa ta de apă potabilă este puțul. 

Concluzia

Puțurile de apă au fost mult timp o soluție folosită în zonele rurale unde alimentarea centralizată cu apă nu exista. 

Astăzi, se transformă într-o decizie voită și căutată tot mai des chiar și în mediul urban. Tot ce trebuie urmărit este ca instalarea să fie întreprinsă de o echipă de profesioniști care îți intermediază în mod corect accesul la această sursă neprețuită.