BENEFICIILE HAINUTELOR PENTRU BEBELUSI DIN BUMBAC SI BUMBAC ORGANIC

Un lucru foarte important de retinut in ceea ce priveste ingrijirea pielii bebelusului este faptul ca aceasta este extrem de sensibila, deoarece la nastere bebelusii au doar 3 starturi de piele, fata de cele 10 pe care le avem noi adultii, aceasta definindu-si calitatile si functiile, ajungand la o maturizare completa in jurul varstei de 3 ani.

Tocmai de aceea trebuie sa avem o atentie sporita vis-a-vis de tot ceea ce intra in contact cu pielea bebelusului nostru, indiferent ca vorbim de produsele de ingrijire, detergenti, parfumuri, solutii de curatare sau haine.

In ceea ce privesc hainutele bebelusilor trebuie sa stim in primul rand ce material sa alegem, functionalitatea hainutei, culoarea, sistemele de inchidere/deschidere etc.

Este bine de stiut ca :

  • BUMBACUL – este una dintre cele mai folosite fibre naturale existente in prezent si una dintre cele mai vechi fibre cultivate. Bumbacul este non alergenic, pastreaza corpul aerisit, absoarbe si elimina umezeala corpului cu usurinta. Hainutele din bumbac sunt moi si nu freaca dur pe piele. Bumbacul poate suporta temperaturi ridicate, fara a afecta calitatea sau durabilitatea sa. Prin urmare, tesaturile din bumbac pot fi sterilizate, ceea ce le face perfecte pentru nou-nascuti.
  • BUMBACUL ORGANIC – este cultivat fara a folosi pesticide sau insecticide, fiind cules manual. In productia hainutelor din bumbac organic nu se utilizeaza produse chimice sau agenti de colorare care contin metale grele si compusi organici cu clor. Acest lucru este important mai ales in alegerea hainutelor pentru bebelusi, deoarece pielea acestora este foarte sensibila. In plus, de fiecare data cand cumperi produse din bumbac organic, ajuti la reducerea poluarii mediului, si astfel copii vor trai intr-o lume mai curata.

Asadar apare marea intrebare : ce ar trebui sa alegem, bumbacul sau bumbacul organic?

Bumbacul absoarbe lichidul mai bine ca orice alta tesatura, iar pielea bebelusului se mentina mereu uscata, reducandu-se considerabil riscul iritatiilor.

Bumbacul reprezinta un strat izolator si rezistent impotriva frigului, iarna, precum si o tesatura racoroasa, placuta la atingere si care nu se lipeste de piele pentru a o supraincalzi, vara.

De asemenea, bumbacul este un material extrem de rezistent.

Producatorii de haine il considera unul din cele mai rezistente materiale de pe piata.

In ceea ce priveste bumbacul organic, acesta este hipoalergenic (nu provoaca alergii sau mancarimi).

De asemenea, bumbacul organic nu prezinta nici un fel de toxicitate, deoarece culturile de bumbac organic sunt crescute fara compusi chimici.

Cum ne dam seama daca hainutele sunt confectionate din bumbac organic?

Produsul trebuie sa detina certificarea GOTS, cerificat care atesta ca hainutele bebelusilor nu contin reziduuri de chimicale din cultivarea bumbacului si productia hainutelor. Tot acest certificat atesta si ca oamenii care au lucrat la realizarea produselor au conditii de munca bune si nu isi pun in pericol sanatatea.

In magazinul Dipoland.ro gasesti haine bebelusi si copii din bumbac organic, certificate GOTS, marca Frugi, dar si hainute din bumbac, marca Jojo Maman Bebe, Noukie’s si Pinokio.

Cu toate ca de cele mai multe ori preturile hainutelor din bumbac organic este mai mare, foarte important este reactia pielii bebelusului in contact cu ele. De aceea alegerea hainutelor bebelusului se poate face dupa o testare a acestora si o reactie a pielii in contact cu bumbacul si bumbacul organic.