Bideu electric versus bideu non-electric. Ce merită să alegi?

Instalarea unui bideu asigură o mai bună igienă intimă și un confort sporit, de aceea aceste dispozitive sunt tot mai des întâlnite în toaletele hotelurilor, dar și în locuințele private. În prezent putem alege un bideu electric sau un bideu non-electric, fiecare având avantajele sale. Iată ce trebuie să știi despre aceste dispozitive, dacă vrei să-ți cumperi și tu unul.

Avantajele și dezavantajele bideului electric

Alimentarea electrică a bideului oferă numeroase avantaje. În primul rând, încălzirea apei se face instant la o temperatură optimă. Reglarea înălțimii scaunului, pornirea sau oprirea cronometrului, comunicarea cu o unitate de control pe bază de telecomandă sunt alte funcții pe care le poate asigura acest dispozitiv.

Scaunul încălzit este una dintre cele mai apreciate funcții, iar uscătorul cu aer cald instalat pe bideul electric înseamnă eliminarea completă a hârtiei igienice. 

Un dezavantaj al acestui bideu este necesitatea unei surse de alimentare electrică în baie. Locuințele mai vechi nu sunt prevăzute cu prize în astfel de spații cu umiditate ridicată, însă clădirile noi au înlăturat acest neajuns. De asemenea, prețul de achiziție este, desigur, ceva mai ridicat.

Plusuri și minusuri pentru bideul non-electric

Principalul avantaj al acestui model este prețul, care este mult mai accesibil. În plus, un mecanism mai simplu este mai ușor de întreținut și mai rezistent.

Instalarea este un alt avantaj, fiind mult mai simplă în acest caz. Una dintre cele mai importante caracteristici solicitate de utilizatori este încălzirea apei. Alimentarea cu energie electrică nu este singura variantă pentru a te bucura de apă caldă. Bideul non-electric poate fi legat direct la sursa de apă caldă menajeră.

Chiar dacă este mai ieftin și nu îți va încărca factura la energie electrică, acest tip de bideu trebuie să fie racordat la conducta de apă caldă, iar asta presupune o cheltuială. De asemenea, bideul non-electric nu oferă multe dintre funcțiile suplimentare pe care le asigură unul electric.

Ca să alegi tipul potrivit de bideu, trebuie să știi cont de bugetul disponibil și de nevoile tale. Curățenia și igiena sunt beneficii pe care ți le oferă ambele modele.