Biroul viitorului: Active seating, o tendință preferată de tot mai mulți angajați români

 • Scaunele ergonomice care susțin coloana vertebrală în topul vânzărilor
 • Try and Buy – testează mobilierul de birou și decide la final dacă îl cumperi 

  Peste 85% dintre angajaţi asociază confortul la birou cu calitatea scaunului pe care stau, spun statisticile. Scaunele ergonomice se află astfel în topul preferințelor cumpărătorilor, tot mai multe companii alegând să investească în soluţii de mobilier ergonomic şi de design axat pe nevoile oamenilor. Beneficiile pe care acestea le conferă sunt multiple, de la mărirea satisfacţiei angajaţilor, a stării de bine la locul de muncă şi, nu în ultimul rând, creşterea prestigiului şi a imaginii companiei.În acest context, Dacca – unul din cei mai importanţi jucători pe segmentul de mobilier şi soluţii de amenajare pentru spaţii de birouri – a înregistrat o creștere a căutărilor pe categoria active seating ceea ce sugerează o nouă tendință în ceea ce privește amenajarea biroului modern.

  Birourile care se înalță, scaunele ergonomice care susțin coloana vertebrală și scaunele active sunt printre preferințele angajaților români care își doresc un mediu de lucru sănătos.

  Birourile viitorului vor arăta diferit de cele cu care ne-am obișnuit. Interacțiunea dintre tehnologie, design și modul de lucru hybrid se va observa în amenajările moderne. Birourile cu reglare pe înălțime au devenit populare în ultimii ani, deoarece încurajează modul de lucru mai activ. Se știe deja că munca la birou în fața unui computer pe o perioadă lungă de timp vine cu un disconfort care se manifestă prin afecțiuni ale coloanei vertebrale. Așadar, cei care doresc să lucreze într-un mod activ și în același timp să evite durerile de spate, vor alege un scaun inovator care permite mișcarea chiar în timp ce stai în șezut, stimulând mușchii și îmbunătățind flexibilitatea articulațiilor.” a declarat Laura Seleș, manager marketing Dacca.

  Scaune ergonomice și panouri absorbante, elementele biroului modern

  Competitivitatea unei companii se măsoară în mai mulți factori, inclusiv în amenajarea biroului modern. Una dintre strategiile la care apelează tot mai mulți angajatori, care influențează retenția angajaților și starea de wellbeing la locul de muncă, este să personalizeze și să adapteze birourile în funcție de joburile din prezenti.

  Biroul smart sau biroul viitorului nu mai este o reprezentare pe care doar ne-o imaginăm. Este aici și își pune amprenta din ce în ce mai mult asupra modului în care oamenii lucrează. Angajatorii de azi trebuie să se adapteze din mers provocărilor și schimbărilor tehnologice și nu mai pot ignora faptul că modul de lucru din prezent nu mai are nicio legătură cu biroul tradițional.

  În prezent, nu se mai pune problema dacă angajatorii vor adopta schimbarea legată de mediul de lucru, ci doar de momentul în care vor face schimbarea. Indiferent de acest moment, echipa Dacca este pregătită să ajutăm companiile sa facă acest pas şi să beneficieze în modul cel mai rapid de avantajele acestei noi abordări de lucru. Tocmai de aceea am încheiat colaborări cu furnizori de top din domeniul mobilierului ergonomic, de la branduri recunoscute internațional, care oferă o garanție extrem de mare pentru produsele lor, de până la 15 ani”, a completat Laura Seleș.

  De asemenea, una dintre tendințele care se evidențiază în contextul spațiului de lucru open space este lipsa de concentrare a angajaților. Noile soluții de design interior propun elemente care contracarează aceste efecte negative, precum folosirea elementelor de delimitare acustice așa cum sunt panourile fonoabsorbante.

  Try and Buy – Testează mobilierul de birou și decide la final dacă îl cumperi

  Un concept inedit pe piața din România și promovat de compania Dacca este ”Try and Buy”, care oferă soluţii inovatoare şi inspiraţionale pentru spaţiile de lucru moderne, cu posibilitatea de testare a produsului înainte de achiziție.

  Campania Try&Buy vine în ajutorul companiilor care caută scaune ergonomice, birouri calitative și accesorii inteligente pentru spațiile office la cele mai bune prețuri. În cadrul campaniei, clienții au posibilitatea de a testa produsele înainte de a face alegerea finală, cea de cumpărare.

  Conceptul Try&Buy pentru mobilier a devenit cunoscut inițial în domeniul IT, însă în prezent a devenit tot mai utilizat de companii care acordă o atenție deosebită gradului de satisfacție al clienților. Îl întâlnim și în domeniul modei sau tehnologiei, acolo unde creativitatea trebuie să convingă că se poate mult mai bine. Este, în același timp, o dovadă evidentă de încredere în calitatea produselor, deoarece înseamnă că vei cumpăra din start un produs bun. Este o schimbare radicală față de clasicul și radicalul ”Take it or leave it.”, a menționat Laura Seleș.

  Compania vizează ca până la finalul anului magazinul online să genereze vânzări mult peste media ultimilor 3 ani. Interesul pentru scaunele ergonomice este în continuă creştere, având în vedere nevoia de a amenaja un spaţiu de lucru confortabil şi ergonomic pentru a menţine productivitatea şi sănătatea angajaților.

  DACCA Group Trade este o companie specializată în amenajarea spațiilor interioare cu sisteme integrate pentru pardoseli și pereți, mobilier și concept design. DACCA îmbină pasiunea pentru inovație, eleganță și rafinament cu tehnologiile de ultimă oră în amenajări interioare în domeniile HoReCa, spații comerciale, birouri, sănătate etc.

  DACCA GROUP TRADE SRL

  Adresa: Cluj-Napoca RO 400495 str. W. A. Mozart nr. 16

  Tel: 0364 109 987

  Mobil: 0730 616 992

  E-mail: office@dacca.ro