Bratari pentru barbati personalizate

Europa este o piata puternica pentru industria accesoriilor din piele, cu o valoare totala a importurilor de 8.6 miliarde de euro si o crestere medie de 7.5% in ultimii 5 ani*. Din aceasta categorie, segmentul dominant este format din produse de carat, cum sunt gentile, portofelele sau gentile de calatorii. Valoarea acestui segment in 2018 era de 7.1 miliarde de euro. Un alt segment important este format din curele de toate tipurile.

Si la capitolul exporturi de accesorii din piele, tarile din Uniunea Europeana ocupa un loc fruntas, cu o valoarea de 13.9 miliarde de euro la nivelul anului 2018. Italia si Franta sunt printre cei mai mari exportatori, urmate de Olanda. Romania este pe locul 9 intr-un top al tarilor intra-comunitare, exportand catre alte piete europene accesorii din piele in valoare de 92 milioane de euro in anul 2018, cu o crestere medie de 6.5% calculata in ultimii 5 ani.

In ceea ce priveste tendintele si oportunitatile in materie de accesorii din piele, pietele intra-comunitare la care ar trebui sa ne uitam sunt Italia, Franta, Germania, Spania, Olanda.

Dintre trendurile importante merita amintite sustenabilitatea, inovatia tehnologica si responsabilitatea sociala a companiilor. De asemenea se poate vedea o crestere in popularitate a accesoriilor din piele dedicate barbatilor, de la genti la bratari si curele de ceasuri.

In România exista deopotriva fabrici care produc îndeosebi pentru piețele externe, în unele cazuri fabrici subcontractate de branduri renumite, și ateliere mici unde se creează de cele mai multe ori articole handmade.

Smallet este un astfel de atelier.

Smallet produce momentan pentru piața internă, dar urmărește constant trendurile din afara tarii. Acesta este și motivul pentru care a creat produse dedicate femeilor, dar și bărbaților și, mai important, produse personalizate.

Bratarile personalizate pentru bărbați sunt un astfel de exemplu. Clienții își pot alege culoarea și tipul de piele, dar si ce doresc sa fie embosat pe ele, fie ca e un nume, un logo, un mesaj.

Pe măsură ce patina timpului își pune amprenta asupra bratarii, pielea devine și mai plină de personalitate. Fiecare zgârietură și fiecare amprentă a trecerii anilor lasă o poveste pe suprafața organică și o îmbracă într-o notă de istorie personală.

Pe lângă durata de viata lunga, bratarile din piele Smallet, datorita design-ului minimalist, sunt și versatile. Acestea pot fi purtate la orice ținută, de la business, la casual sau ținute de ocazie.

Smallet ofera clienților nu doar un obiect din piele, ci o experiență în sine. Fiecare bratara are un ambalaj elegant și poate fi un cadou deosebit.

Atelierul Smallet se implica și în cauze umanitare. Un exemplu recent este o donație constând în brățări personalizate pentru campania #LifeforRobert. Aflați mai multe pe grupul de Facebook „Ingerii lui Robert”.

Bratarile personalizate pentru bărbați pot fi achiziționate din magazinul online Smallet.

*Conform unui studiu realizat pentru Centre for the Promotion of Imports from developing countries (CBI) de catre M-Brain GmbH.